Снимка: Архив, Булфото
fallback

"Електоратът на БСП е по-стегнат да се яви на избори, докато този на ГЕРБ все още не е толкова мобилизиран", посочи политическият анализатор от "Галъп" Христина Тодорова в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Тя коментира социологическо проучване на "Галъп Интернешънъл", което показва 2% преднина на БСП пред ГЕРБ малко повече от две седмици преди парламентарния вот.

Oще по темата


Тодорова добави, че "Обединени патриоти" запазват своите позиции, докато ДПС е с очакван резултат, който обаче не може да бъде напълно прогнозиран.

Проучването показва още, че коалицията "РБ - Глас народен" е възможен участник в следващото Народно събрание. Христина Тодорова отбеляза, че за момента ДОСТ излиза под 1%, но подчерта, че няма как да премерят евентуалния резултат на партия, за която се очаква да получи основна подкрепа извън страната.

Политологът и социолог проф. Димитър Димитров е на мнение, че колкото повече се говори за намесата на турски министри, посланик Гьокче и за предизборния клип на ДОСТ, толкова повече на избирателя се подсказва да подкрепи патриотите.

"Тенденциите са с лека динамика на свиване на маржа между ГЕРБ и БСП. Тези данни почти покриват резултатите от първия тур на президентските избори", коментира проф. Димитров и уточни, че е много важно къде ще отидат гласовете на нерешилите за кого ще гласуват.

Той отбеляза още, че гласовете на 120-140 хил. души в чужбина няма как да бъдат отчетени, защото те не участват в допитването. Политологът не очаква нов парламентарен вот през тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Анонимен

преди 7 години

Електоратът на БСП/БКП се брои на пролет. В намаляваща прогресия.

91

Анонимен

преди 7 години

Погледнете кандидатите за народни представители на БСП - новите лица са скелети извадени от гардероба, синове и внуци на сатрапи - младата част. Толкова ли нашите пенсионери не можаха да разберат, че откраднатите си пенсии трябва да търсят не пред президентството, а да си ги искат от "Позитано" 20 и толкова ли са глупави, че да гласуват за измислици, като тази, че социалистите ще наредят на банките да отпускат безлихвени заеми и още куп напарфюмирани лъжи.

90

Анонимен

преди 7 години

След 1989г властта в БГ бе окупирана чрез противоконституционно Велико народно събрание от международно партийно организирана групировка престъпници и терористи!България е пред поредната национална катастрофа!Изходът е един-избори до дупка,евроатлантиците-в Евроатландия,капиталистите-вън от България,всички партии- извън закона,България-вън от ЕС и НАТО, всички власти в България-в ръцете на международно уважавани доказали се и посочени от БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЛИДЕРИ в съответните области!

fallback