Обикновено Бъдни вечер и Коледа са изключително наситени празници по отношение на храна и вкусни ястия.
По този повод може би е добре да обърнем внимание малко на по-леките основни ястия и да си дадем малко почивка.
За целта днес ще ви представим начин да си приготвите вкусен пълнен патладжан.
Ще ви бъдат необходими:
4 до 8 патладжана
230 г говеждо месо
1 връзка пресен магданоз
2 домата
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
7 с. л. растително масло
1 с. л. доматено пюре
Подправки
Чили и сол
Как да приготвите пълнения патладжан – вижте във видеото в Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
7
Анонимен
преди 7 годиниВярно, 7, вярно, но патладжанът трябва да е печен и след това задушен. А и това не е основно ястие.
6
Анонимен
преди 7 годиниАко не го киснете в мазнина и не го тъпчете с месо, патладжанът не е тежка храна.*** със сиренце, малко олио, оцет и чесън, работи добре против тровенето с месо.
5
Анонимен
преди 7 годиниСамо не разбирам какъв *** ви гони в края на декември.Патладжана е летен /есенен продукт, а навсякъде се препоръчва да се ядат сезонни и местни плодове и зеленчуци.Абе изобщо *** с грозде...