Снимка: Youtube
fallback

 Продукти:

1 глава карфиол без стъбло
½ чаша настъргана моцарела
¼ чаша настърган пармезан
½ чаена лъжичка сух риган
½ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка чесън на гранули
2 яйца, разбити
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. На дъното на тава за печене постелете лист пергаментова хартия.
Карфиолът пасирайте в блендер, след като сте го сварили. Оставете да се охлади добре. След това в купа смесете карфиола с моцарелата, пармезана, ригана, солта, чесъна и яйцата, предварително разбити.
 
Смесете добре всички продукти, докато се получи подобна на тесто смес. Разстелете я върху хартията в тавата. Печете кората за пица за около 20 минути. След това върху нея добавете желаната от вас плънка за пица и върнете във фурната за още 10 минути.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 7 години

Дружески поздрав на всички месоядци тире канибали, включително журналистите. За информация веганите не ядат моцарела, пармезан и яйца защото са животински продукти. Яйде наздраве, там квото пиете кръв, плазма..

4

Аз

преди 7 години

До Анонимен 1Те са от веганска крава, защото яде само сурова трева!

3

Сравнение

преди 7 години

Обикновено тесто:- брашно (пшенично, ръжено, типово ...)- вода (H2O)- сол (NaCl)- мая (термофилни дрожди, saccharomyces cerevisiae)ВЕГАНСКО тесто:- яйца- сирене моцарела- сирене пармезан

fallback