Снимка: Youtube
fallback

Продукти:

1 шаран или друга ваша любима риба
половин кисела зелка или една по-малка
1 чаена чаша ориз
50 мл зехтин
2 дафинови листа
сол, черен пипер
 
Приготвяне:
 
Нарежете зелето и го задушете в тенджера в малко мазнина. Когато поомекне добавете ориза, черния пипер, дафиновия лист и малко вода. Когато оризът е почти готов, изсипете сместа в тавичка. Върху нея сложете предварително добре измития и почистен шаран.
 
Капнете няколко капки зехтин върху рибата, поръсете я и с малко сол и черен пипер и ако е необходимо, долейте малко вода. Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до готовност на рибата.
 
Още прекрасни рецепти можете да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 8 години

до 6Викаш големите вериги с оборот не продават шарани от рибарници, дето са затлъстяли от мас вече на 1 килограм? Викаш оборота на големите вериги ще премахнат вкуса на тиня от шарана който е наготово отгледан в рибарниците? Ок, ще му кажа!

7

Анонимен

преди 8 години

Уникална гнусотия! Аромат на тиня и вкиснало в едно - невероятна комбинация.

6

Анонимен

преди 8 години

много кусурджиии виждам, че малко разбират от рибивзимаите си риба от доказани магазини или от големи вериги с оборотиначе шарана си е класика за празника кой както иска да си го прави

fallback