Продукти:
1 шаран или друга ваша любима риба
половин кисела зелка или една по-малка
1 чаена чаша ориз
50 мл зехтин
2 дафинови листа
сол, черен пипер
Приготвяне:
Нарежете зелето и го задушете в тенджера в малко мазнина. Когато поомекне добавете ориза, черния пипер, дафиновия лист и малко вода. Когато оризът е почти готов, изсипете сместа в тавичка. Върху нея сложете предварително добре измития и почистен шаран.
Капнете няколко капки зехтин върху рибата, поръсете я и с малко сол и черен пипер и ако е необходимо, долейте малко вода. Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до готовност на рибата.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
8
Анонимен
преди 8 годинидо 6Викаш големите вериги с оборот не продават шарани от рибарници, дето са затлъстяли от мас вече на 1 килограм? Викаш оборота на големите вериги ще премахнат вкуса на тиня от шарана който е наготово отгледан в рибарниците? Ок, ще му кажа!
7
Анонимен
преди 8 годиниУникална гнусотия! Аромат на тиня и вкиснало в едно - невероятна комбинация.
6
Анонимен
преди 8 годинимного кусурджиии виждам, че малко разбират от рибивзимаите си риба от доказани магазини или от големи вериги с оборотиначе шарана си е класика за празника кой както иска да си го прави