Снимка: архив, Reuters
fallback

Британският заложник, за когото Ислямска държава заплаши, че ще бъде следващият обезглавен западен гражданин, дълги години е помагал на мюсюлманите в разкъсваните от военни конфликти Балкани, предаде БНР.

След като стана известно, че британският заложник в Ирак е 44-годишният хуманитарен служител Дейвид Хейнс, днес британските медии разпространиха повече информация около случая.

Oще по темата

Бивши негови колеги, които твърдят, че той е бил боготворен от мюсюлманите в Хърватия, казаха, че мнозина го знаят под прякора Лудия шотландец заради твърдия му характер.

Те споделиха, че не могат да разберат защо Ислямска държава иска да убие човек, който толкова много е помагал на мюсюлманите.

Хейнс е женен с две дъщери на 17 и 4 години. Той е бил отвлечен през март миналата година близо до бежанския лагер Атмех на турската граница със северната сирийска провинция Итлиб.

Министърът на външните работи Фил Хамънд заяви, че ще бъде направено всичко възможно той да бъде освободен от джихадистите, които министърът на вътрешните работи Тереса Мей нарече психопати.

Някои вестници излизат днес със заглавия, че така наречения "Джон" – джихадистът с британски акцент, който стои зад екзекуциите на двамата американски журналисти, вече е "ходещ мъртвец", тъй като британските спецчасти са по неговите следи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

shady

преди 9 години

Изглежда dnes.bg се държи от радикални ислямисти. Изтриха ми съвсем нормален коментар против изказването на *** по-долу - Веселин Узунов.

10

П.Петров

преди 9 години

Проблемът не е самата религия или другояче казано вярата, а използването и от властолюбиви хора, защото те сеят омраза и разделение, за да подсигурят властта си.Бог е един и той е творец, никой, който сее разрушение не служи на Бог!

9

П.Петров

преди 9 години

До АнонименТа като четеш, чети хубаво, "неверник" е човек, който не вярва в Бог, а не друговерец62.Онези, които вярват, и юдеите, и християните, и сабеите, онези [от тях] коитовярват в Аллах и в Сетния ден, и вършат праведни дела, имат наградата си при свояГоспод и не ще има страх за тях, и не ще скърбят.6.Насочи ни по правия път,7.пътя на тези, които си дарил с благодат, а не на [тези], над които тегне гняв, нитона заблудените! 11.И когато им се каже: Не рушете по земята! казват: Ние само поправяме.12.Но именно те са рушащите. Ала не усещат.

fallback