Снимка: архив Булфото

Полицията разби въоръжена организирана престъпна група на лихвари във Враца, съпричастна и към поръчкови убийства в страната. Криминалистите стигнали до информацията, че групата проявява особена жестокост и бруталност, съобщиха от МВР.

Операцията по неутрализирането е извършена под ръководството на Специализираната прокуратура, образувано е и досъдебно производство.

Още по темата
Начело на групата е 35-годишният А.П., известен с прякора Главестия. Той е криминално проявен, регистриран многократно за изнудване, телесни повреди и закани за убийство, изключително безскрупулен и жесток човек, съобщават от полицията. Той се е занимавал с незаконна лихварска дейност на територията на Враца. Групата му събирала дължимите суми чрез насилие. Взелите заем получавали закани за убийство, имотите на част от тях бивали опожарени, често на длъжниците бил нанасян жесток побой.

Освен Главестия са задържани и членовете на групата му - А.А. /35г./, Ц.Ц./37г./- Квиц, И.Н./27г./- Зъбчо, В.П. /50г./ - Лунгара, М.И. /38г./- Бижуто, Б.К. /60г./-Биби и 30-годишната Н.М. – всичките криминално проявени. Криминалистите стигнали и до информацията, че групата разполага с незакононо автоматично оръжие.

В хода на операцията са били претърсени няколко адреса в Козлодуй, Оряхово, Мизия, с. Гложене и с. Галиче. Оттам са иззети голямо количество документи, записни заповеди, договори, чужди дебитни и лични карти, свидетелства за правоуправление на МПС, мобилни телефони и СИМ карти, черни маски, пушка помпа, друго оръжие и боеприпаси за него, голямо количество златни накити с неустановен произход, бухалки, белезници, крупни парични суми.

След 24-часовия полицейски арест на лидера и членовете на групата са повдигнати обвинения за престъпления. Наложена им е и мярка за задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярката „задържане под стража“ за всеки от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase