Рупърт Мърдок. Снимка: Reuters
fallback

Медийният магнат Рупърт Мърдок оттегли офертата си от 80 милиарда долара за закупуването на американската група Time Warner, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. За офертата беше съобщено официално в средата на юли.

Сега Мърдок поясни, че предложението на неговия медиен конгломерат XXI-st Century Fox не е било възприето като привлекателно от Time Warner.

Ръководството и административния съвет на Time Warner отказаха да проучат задълбочено с нас нашата оферта, поясни Мърдок, аргументирайки решението си за оттегляне на офертата.

Новината идва в навечерието на публикуването на тримесечните резултати на двете медийни групи и след като тя беше съобщена, акциите на Time Warner паднаха на борсата на Уолстрийт.

Двата конгломерата имат множество телевизии и киностудиа. Източник, запознат със случая с офертата, твърди, че Мърдок е бил заинтересован от канала Ейч Ви О и от спортните права, пиртежавани от Time Warner. Той е планирал и да препродаде CNN на Time Warner, която е пряк конкурент на неговата новинарска телевизия Fox News.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

До 3

преди 9 години

Такъв род сделки никога не са в кеш. Обикновено са размяна на акции и подобни инструменти, и много малка част от реалната сделка наистина е кеш.

3

Аз

преди 9 години

А някой виждал ли е 80 милиарда долара? Ако може някой да ми прати снимки, че и аз да видя в този живот. Благодаря предварително :)

2

Анонимен

преди 9 години

Каквото е и "киноиндустриа"

fallback