Салахедин Бин Аладин. Снимка: МВР
fallback

Алжирецът Салахедин Бин Аладин, който нападна и прободе с нож 20-годишната Виктория Христова, е бил задържан при опит да напусне България през гръцката граница, обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който даде подробности за арестуването на младия алжирец.

По думите на Лазаров в понеделник нашите власти са реагирали на сигнал, че алжирецът се е намирал в Пловдив, където е пристигнал в неделя, пътувайки с такси.

Около 19 часа същия ден полицията е претърсила блок в града под тепетата, в който се е намирал Бин Аладин, но алжирецът вече го бил напуснал.

Във вторник полицията е претърсила свиленградското село Мезек, където също е получен сигнал, че алжирецът се е намирал.

Той обаче отново е избегнал органите на МВР. Веднага е направена блокада на селото, а служители на "Гранична полиция" са блокирали границата.

Oще по темата

В 20.40 ч. снощи гръцките власти са сигнализирали българските си колеги, че са задържали от гръцка страна издирвания алжирец. В момента младежът се извозва до София, където ще бъде разпитан.

Главният секретар на МВР допълни още, че е установен и негов помагач в София, който е осъществявал логистиката по транспортирането му извън границата.

Както Dnes.bg съобщи, самоличността на нападателя беше установена с помощта на камерите в магазина. Преди два дни МВР разпространи и негова снимка.

Салахедин Бин Аладин е алжирец и към момента няма статут на бежанец.

Пострадалата Виктория все още е в "Пирогов" с няколко рани по лицето и шията, като състоянието й вече е стабилизирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

140

Анонимен

преди 10 години

Целта на Турция е ясна-да се подсили мюсюлманският контингент у нас с оглед на бъдещите й неоислямистки планове.Управляващите ни *** показаха пълната си тъпотия-как ще даваш статут на бежанци на нелегално преминали границата съмнителни типове без документи?Във всяка държава биха ги хвърлили в затвора!

139

Анонимен

преди 10 години

България е на дъното,защото 24 години ***,*** и дьонмета завзеха властта.Това са случайници,напълно лишени от държавническо мислене-за тях е важна безплатната хранилка на държавната ясла.Бисеров е само черешката на тортата,но в него се оглежда цялата *** политици.

138

Злопаметна

преди 10 години

"Пострадалата Виктория все още е в "Пирогов" с няколко рани по лицето и шията," - дано да се възстанови детето без някакви страшни белези по лицето... Горкото дете...

fallback