Салахедин Бин Аладин. Снимка: МВР

СДВР издирва Салахедин Бин Аладин заради извършеното тежко криминално престъпление на територията на столицата. Мъжът нападна и намушка с нож 20-годишната Виктория Христова. От МВР съобщават, че търсеният мъж е на 20 години, родом от Алжир.

Хората, които имат информация къде може той  да бъде открит, да позвънят на тел. 112 или да съобщят в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.

Още по темата

При проведената специализирана полицейска операция до момента в столичните районни управления са отведени 62 души. 50 от тях са задържани с 24 часови мерки, 7 са настанени в Дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци, с други 7 продължава работа за установяването им. Останалите са били пуснати след като самоличността им е била установена.

Както Dnes.bg съобщи, студентката беше нападната в нощта срещу събота в магазин на улица "Пиротска" в София, в който работела като продавачка. Момичето видяло, че посетител в магазина е взел нещо, опитала се да го спре, при което той я нападнал и намушкал с нож на няколко места.

Самоличността на нападателя беше установена с помощта на камерите в магазина. Той е от арабски произход и към момента няма статут на бежанец, съобщи главният секретар на МВ Светлозар Лазаров. Влязъл е в страната преди няколко месеца.

Пострадалата Виктория е с няколко рани по лицето и шията, стабилизирана е в "Пирогов".
Заради нападението вчера близки на пострадалото момиче протестираха с искане МВР да вземе мерки за сигурността в центъра на София, където има засилено присъствие на бежанци.

Настанените в бежанския център във "Военна рампа" пък се обявиха срещу нападението над 20-годишната студентка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase