Испанската полиция разтоварва през август "кокаиновия кораб". Снимка: архив, Reuters
fallback

20 български моряци и капитанът Иван Станчев от кораба "Свети Николай" остават задържани в Испания, обяви главният прокурор Сотир Цацаров.

"До този момент испанските власти са преценили, че трябва да бъде променена мярката за неотклонение на седем от моряците, без в това число да се включва капитанът, за който, доколкото разбирам, са налице доста сериозни доказателства", каза той.

Oще по темата

По думите му седмият освободен е под гаранция и в момента се намира на територията на българското посолство. Чака се разрешение на испанския съд да напусне и да се върне в България, което веортно ще стане факт днес.

По думите му нашите дипломатически власти там действат изключително активно и се опитват да съдействат по случая сас задържания плавателен съд.

"Тяхното съдействие е свързано със самите контакти с обвиняемите, но не и с облекчаване на тяхното правно положение. Разговаряхме с испанските колеги за този процес, очевидно е намерението им да се стигне до обвинителен акт, очевидно е и че са налице доказателства за много силно участие на граждани от Испания и Колумбия. Имаме уверение, че ще се подхожда максимално обективно", коментира още обвинител №1.

Dnes.bg припомня, че българския кораб "Св. Николай" беше задържан през август миналата година край бреговете на испанския град Кадис. На борда му разследващите откриха три тона кокаин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 10 години

До АнонименОтиди ти на тяхно място и няма никой да се занимава с теб!***!

fallback