Рамзан Каридов и Жерар Депардийо. Снимка: Reuters

Президентът на Чечения Рамзан Кадиров посрещна на чеченска земя актьора Жерар Депардийо, който пристигна в Грозни със самолет от руския град Саранск.  Пред журналисти Депардийо обясни, че става дума за посещение "при приятел". Френският актьор слезе от самолета с полицейска шапка ушанка, с което удиви всички посрещачи, отбеляза телевизия НТВ.

„Много ни е приятно отново да Ви посрещнем на чеченска земя. Вие сте наистина изключителен и любим по света артист. Още по-приятно е да осъзнаем, че сега ние с Вас сме съотечественици. Поздравявам ви за това“, каза Кадиров, който посрещна Депардийо пред стълбата на самолета, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

„Самият факт, че Депардийо има много поклонници по цялата планета, говори много. И се радваме, че ръководството на нашата страна Ви даде руско гражданство. Това беше обмислено и вярно решение“, подчерта Кадиров.

В Русия според Кадиров са създадени достойни условия за живот на хората. „Слава на Всевишния, че дойдоха времена, когато известните по света хора искат да живеят в тази страна“, каза президентът на Чечения.

От своя страна Жерар Депардийо посочи, че с удоволствие посещава Грозни за пореден път. „Обичам Русия. На мен също така ми хареса в Чеченската република. Тук хората са открити, доброжелателни“, каза той.  По повод шапката ушанка, с която слезе от самолета, актьорът обясни, че са му я подарили в Мордовия.

Депардийо разпуска с Рамзан Кадиров в Грозни

Френският актьор Жерар Депардийо, който неотдавна получи руски паспорт след полемика около плащането на данъци във Франция, иска да заснеме филм за размирната руска кавказка република Чечения, съобщи в комюнике чеченското президентство, цитирано от Франс прес. Искам да снимам филм тук, за да покажа, че голям филм може да се направи и в Грозни, чеченската столица", заявил Депардийо, цитиран в комюникето.

От летището Депардийо отиде в резиденцията на чеченския президент. По-късно Кадиров даде тържествена вечеря по случай пристигането на Депардийо в Грозни. На нея чеченски артисти и танцьори изнесоха програма. Домакинът и гостът дори танцуваха заедно лезгинка.

В четвъртък Депардийо пристигна в Москва, а в събота – в Мордовия, за да бъде официално регистриран като жител на главния град на мордовската република Саранск, на 650 км източно от руската столица, посочва АФП.

През януари 64-годишният Депардийо получи руско гражданство от президента Владимир Путин след спорове с френския премиер Жан-Марк Еро, който осъди решението на кинозвездата да напусне Франция и да се засели в Белгия заради високите данъци, които плаща в родината си.

.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase