Снимка: БТА

Излъчен вчера документален филм за Владимир Путин обрисува руския президент като неуморен и сериозен лидер, презиращ вътрешните и международните критики, предаде Асошиейтед прес.

Той показва също спартанския режим на Путин, включващ всекидневни физически упражнения, непретенциозна храна и работа до късно през нощта.

Докато президентът отбелязваше без всякаква помпозност 60-ия си рожден ден в родния си Санкт Петербург, руснаците имаха възможност да видят държавния глава, такъв, какъвто го вижда най-близкото му обкръжение.

Филмът "Непознатият Путин", излъчен от телевизия Ен Те Ве показа работните кабинети на Путин в Кремъл и в Ново Огарьово, посочва БТА. Във филма президентът отговаря на някои деликатни въпроси.

Опозицията има право да изрази своята гледна точка в рамките на закона, казва той. За водачите на опозицията отбелязва, че ако човек претендира да е лидер, трябва да покаже, че е способен на нещо. Не отхвърлям никого и не искам да принизя достойнствата на никого от евентуалните опозиционни лидери, но освен вдигане на шум, парадиране и външен ефект те трябва първо нещо да свършат, да покажат и докажат, че са способни, а после да претендират да са водачи, казва Путин.

Президентът на Русия изрази надежда, че по естествен път триците ще се отсеят и ще се появят наистина ярки, интересни и съдържателни хора, способни да поемат отговорност, добави той.

По повод присъдата на трите млади жени от пънкгрупата "Пуси райът" президент подкрепи решението на съда. "Първата ми реакция беше, че те трябва да се извинят и да поискат прошка на вярващите и с това да се приключи, но те продължиха да вдигат шум и накрая се стигна до съда, който им даде две години затвор".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase