Снимка: МВР
fallback

Инкасаторка на "Топлофикация-София" е задържана за рекет, съобщиха от МВР.

Преди месец тя засичала показанията на водомерите в дома на клиентка от ж.к. "Люлин" и предложила срещу заплащане да направи така, че да бъде опростена дължима сума за годините 2006 – 2009 г., възлизаща на над 2700 лева.

Преди няколко дни гражданката подала сигнал в "Топлофикация" и била поканена на среща с ръководството на дружеството и началника на сигурността.

В тяхно присъствие осъществила разговор по телефона с инкасаторката Е.Л. на 58 години за актуалността на "офертата" й. Двете се разбрали да се чуят по телефона след 21.00 ч., като служителката дала номерата на мобилния и домашния си телефон.

Според договорката клиентката трябвало да внесе в банка до кооперативния пазар в квартала сумата от 1140 лева на дружеството, а после да предаде на Е.Л. искания рушвет от 460 лева.

Срещу сумата служителката се ангажирала да анулира другите дължими суми.

"Сделката" се осъществила вчера около обяд, като през цялото време жените били наблюдавани от служители на Девето РПУ.

Така Е.Л. попаднала в полицейския капан, минути след като клиентката й предала предварително описаните и снимани 460 лева. Сумата е иззета от чантата на инкасаторката.

Дамата е задържана за 24 часа, образувано е досъдебно производство. Предстои доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

с.до 41

преди 11 години

Убиждам казваш!Я вземи и научи правописа преди да се заяждаш!Относно давността съвсем скоро омбудсмана постави въпроса пред върховния съд и е постановено абсолютно категорично,че давността е три години и след това вземанията на Топлофикация се погасяват по давност!Топлофикация може да реши да си търси пари от 1995-та година по твоята логика!Стига глупости!

36

галактика

преди 11 години

Прочетете европейска директива 32, както и чл 192 и 193 и най-вече чл 20 от НК.

35

Анонимен

преди 11 години

До с.От кога на село има Топлофикация ?! Защото в коментарите ти с тези убиждания лъха от километри на зверска селяния... Явно не можеш да разговаряш без да се пениш и да убиждаш.. както и да е.---------Чл.114. (1) Давността почва да тече от деня, в който вземането е станало изискуемо...Ако не го разбираш, ще ти го обесня...Мисля, че това отговаря на въпроса защо никой не я е търсил и защо не са паднали---------Чл.115. (1) Давност не тече:ж) докато трае съдебният процес относно вземането.

fallback