37

с.до 41

преди 11 години

Убиждам казваш!Я вземи и научи правописа преди да се заяждаш!Относно давността съвсем скоро омбудсмана постави въпроса пред върховния съд и е постановено абсолютно категорично,че давността е три години и след това вземанията на Топлофикация се погасяват по давност!Топлофикация може да реши да си търси пари от 1995-та година по твоята логика!Стига глупости!

36

галактика

преди 11 години

Прочетете европейска директива 32, както и чл 192 и 193 и най-вече чл 20 от НК.

35

Анонимен

преди 11 години

До с.От кога на село има Топлофикация ?! Защото в коментарите ти с тези убиждания лъха от километри на зверска селяния... Явно не можеш да разговаряш без да се пениш и да убиждаш.. както и да е.---------Чл.114. (1) Давността почва да тече от деня, в който вземането е станало изискуемо...Ако не го разбираш, ще ти го обесня...Мисля, че това отговаря на въпроса защо никой не я е търсил и защо не са паднали---------Чл.115. (1) Давност не тече:ж) докато трае съдебният процес относно вземането.

34

с.

преди 11 години

Тоя е платен драскач и нищо повече!Обаждане от колцентър не може да промени абсолютно нищо!Ама те били записвали разговорите!Голям праз!Това не е никакво доказателство и никой съд няма да приеме подобно нещо!Писмата с обратна разписка е друга работа,но ако не го приеме никой няма какво да направят!След това при евентуално дело си се позоваваш на минала давност и делото се прекратява!Давността не се прилага служебно!Минали ли са 3 години обаче ариведерчи!После контрадело за разходите и у лево!

33

анонимен

преди 11 години

Итук не разбрах логиката.Как така ако 1 ден преди да изминат 3 год, ти се обадят поТЕЛЕФОНА,за кое време дължиш и за какви нови 3 год. Приятел, ти нещо много си на ВИЕ с правото ,бе.И понеже , такива като теб , много се ядосват че има хора , които не ползват и не плащат,нещо което никога не мога да разбера, та след като през зимата /при спряно парно/ ме отопляват съседите,на кой да се сърдя сега , че изстудявам съседите с климатик , а те не ми плащат нищо,а?

32

с.

преди 11 години

Имайте предвид,че подобни форуми са пълни с платени драскачи,които ви плашат и се стараят да ви вдъхнат безнадежност и страх за да платите каквото и да стане!Топлофикация,банки,мобилни оператори и прочее *** разчитат основно на това,че хората масово не си знаят правата и щавят наред!В никакъв случай не се плашете и не подписвайте абсолютно нищо преди да се консултирате с адвокат и да сте наясно!Коректност от тия *** не очаквайте!Защитавайте си правата и не бъдете мишки!

31

с.

преди 11 години

На първите ти сметки давността е изтекла!Тези след това обаче все още не са!Важи давност от три години!За тези от 2007 не могат да те барнат!За тези от 2008 също!Първата половина от 2009-та също!След това вече все още могат да направят нещо!Тия *** имат един кален номер обаче!Викат те на разговор и ти казват,че от 2007 насам дължиш примерно 3 бона!Предлагат ти да подпишеш споразумение за разсрочено плащане и по този начин те хлъзгат защото признаваш целия дълг!Не го прави!И *** при адвокат!

30

Дидо

преди 11 години

Аз не съм плащал от 2007г.какво ли да чакам?моля за помощ.

29

с.

преди 11 години

Прочетете закона за задълженията и договорите,както и гражданско процесуалния кодекс!Ако някой не може да се справи с нещата най-добре да се консултира с адвокат!Сметките към Топлофикация и подобни имат 3 годишна давност!Каквото и да ви говорят *** като 32 помнете това!Ако сключите споразумение за разсрочено плащане или подобни се прецаквате сами!

28

Жоро

преди 11 години

Уважаеми с 33,напълно съм съгласен с теб моля разясни на мен и на другите казуса са с 3г.давност.Защото хаоса е пълен и бандитското дружество Топлофикация опитва всякакви мръсни номера за да излъже хората,благодаря.

27

с.до 32

преди 11 години

Според българското законодателство телефонни записи не са доказателство!СРС-та след разрешение от съда-да!Но с мизерно записче от колцентър ще докажат нещо знаеш ли га!?А писъмцата с обратна разписка отдавна не вършат работа,мацко!Нали се сещаш,че никой никога няма да приеме подобно писмо!А за давността по принцип знам повечко от теб!Ако ти харесва да си мишок си е твой проблем!Аз обаче съм се разправял с подобни ***,писъмца и прочее и не спечелиха те!Парички ли взимаш за да пишеш тъпотии!?

26

Анонимен

преди 11 години

31А, да си чувал, че всеки кол център записва разговорите ?! А, да си чувал, че когато ти изпратят писмо с обратна разписка без значение леля, баба, майка, тъща, комшия го получава се счита за предадено ?Не се излагай... информацията е на 5мин четене в Гугъл ! прочети кога и как падат по давност !!!

25

с.

преди 11 години

И как точно ще докажат,че са се обадили или са изпратили писмо!?Че нещо не се сещам!В тия сайтове е пълно с платени драскачи,които плашат хората!Пълни глупости са това!Отделно независимо,че българските законотворци са продажна *** и приемат само лобистки закони съвсем скоро под европейски натиск ще се приеме закон за фалита на физическите лица и ще се уреди въпроса с давността!Къде го има това човек цял живот да е длъжник!Така,че скоро това щавене ще приключи!Точка!

24

Анонимен

преди 11 години

tiq ot toplofikaciq trqbva da se izbesqt

23

Анонимен

преди 11 години

до 24 - никиПреди да пишеш първо се позаинтересувай кога и как всъщност пада нещо по давност. Да, след 3 години пада по давност, но това е при условие, че съответната институция 3 години не си е потърсила парите. Сиреч, може 1 ден преди да се навършат 3 години да се обадят по телефона или да получи длъжника писмо за съответната сума ... тогава автоматично започват нови 3 години да текът. И това, че падат по давност не означава, че изчезват...просто тогава нямат право да съдят човека за тях..

22

makita

преди 11 години

Какви потрдъжници на реда беее :)

21

....?

преди 11 години

Много искам да има ---РЕД в Бг ,а то няма ,.............като няма ,няма и да ----ПЛАЩАМ .....ВЕЧЕ!

20

не се ли знае?

преди 11 години

"Опрощаване ",....ама временно !?

19

ники

преди 11 години

Удивлявам се на коментарите Ви. Никой ли не се замисли, че нещо не е наред. Как може да се търсят задължения за периода 2006-2009 (иам 3 годишна давност), а за 2010-2012 нищо да не се споменава и се подразбира (поне за мен), че са платени, което е пълен абсурд

18

мими

преди 11 години

Ще платя на топлофикация в шестък