Любомир Павлов на излизане от НСлС. Снимка: Булфото
fallback

"В скандала за собствеността на изданията на Медийна група "България" виждаме отражение на написаното в докладите на ЕК. Това не е изолиран случай, това е система – така функционира държавата", обяви пред bTV заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев по повод появилия се в края на миналата седмица запис на разговор между съиздателя на "Труд" и "24 часа" Любомир Павлов и неизвестно засега лице.

В диалога Павлов изрича и фразата "И на Иван Костов му пострада главата", която според Кънев е ясен знак, че Синята коалиция е разбита отвън.

По думите на заместника на Иван Костов двата популярни вестника са направили страшно много в ущърб на дясното обединение и с медийната си тежест преди решението на СДС са предрешили съдбата на Синята коалиция.

"И на това нещо г-н Павлов казва "Аз си плащам дълговете". Т.е. той заявява, че изпълнява политическа поръчка. Тази политическа поръчка няма на кой да бъде освен на управляващите", отсече Кънев.

Както е известно преди ден прокуратурата повдигна обвинения на собствениците на "Медийна група България" Любомир Павлов и Огнян Донев. Павлов е обвинен за документна измама, за пране на пари и невярно документиране. На Донев пък е повдигнато само едно обвинение - за пране на пари. 

Делото срещу двамата тръгна след сигнал, подаден от бившите им съдружници Христо Грозев и Карл фон Хабсбург заради спор за собствеността на "Труд" и "24 часа".

"Записът на разговора на Павлов според мен е автентичен – това може да забележи всеки, който някога се е занимавал със звукови файлове и радио. Аз не знам кой е източникът, но все си мисля, че може да е самият Павлов, той има склонност към доста изкривени схеми. Иначе той твърди, че разговорът е подправен и има наслагване на гласове, това може лесно да се провери. ДАНС сега разследва автентичността на записа”, коментира Христо Грозев.

По думите му няма съмнение, че бившите му сътрудници са участвали в схема за пране пари.

Грозев допълни, че разследването е стигнало до различни офшотни фирми в Кипър и на други места в чужбина, в които е замесено и името на крупния бизнесмен Христо Ковачки.

Oще по темата

Схемата все още се разследва от ДАНС по настояване на парламентарната комисия за контрол на ДАНС, чиито ръководител е председателят на ДСБ Иван Костов.

В студиото на bTV Грозев коментира и начинът, чрез който е станало фалшифицирането на документите за прехвърлянето на собствеността на вестниците.

"Павлов и Донев твърдят, че има мой подпис под документите, но такъв подпис няма, който да дава право на Донев да присвои 83% от собствеността. Първоначално той трябваше да има 43% от изданията, но в последствие сам предложи делът му да бъде намален до 40%. Излиза обаче, че е използвал първоначалният документ и този след него, за да твърди, че има 83% от акциите”, добави още Христо Грозев.

Според него Търговският регистър също потвърдил, че става въпрос за един и същи документ по собствеността на изданията, но Павлов и Донев приложили фалшиво пъномощно и така убедили институциите в правотата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Боби.Тонев

преди 11 години

Нищо чудно, че Павлов се присламчва към Кунева, те са си лика прилика, мислят единствено за собственото си благосъстояние на народа, който е безсилен да се пребори с тяхнто безмилостно линчуване.

55

Анонимен

преди 11 години

Бойко да вземе да си подари за рождения ден двама "честни" бизнесмени в затвора. Та да празнува и народът. Какво по-хубаво от това?

54

Hrisov

преди 11 години

Скоро всичко ще приключи за Донев и Павлов. Огнян няма да бъде вече председател на КРИБ и така бизнеса ще може да се развива по нормален начин. Павлов от своя страна ще напусне председателския пост на издателите и ще има свобода в медийното пространство. Нещото което никой не успя да направи за 10-15 години досега е на път да се случи за отрицателно време, което е похвално!

fallback