Оставката на Радо Стойчев бе приета. Снимка: Булфото
fallback

Управителният съвет на волейболната федерация единодушно е приела оставката на треньора на националния отбор Радостин Стойчев.

„Със 17 гласа "за" и нито един въздържал се, или против, бе приета оставката на Радостин Стойчев. Той я обяви официално, ние се съгласихме. Нямаме вече никакво време за губене. Днес отборът заминава без него за Аржентина. Стойчев е изваден по негова молба от списъка, тоест ние нямаме време да чакаме писмената му оставка. Също така не става въпрос и за писмена оставка, а за внесен документ, с който той ни предупреждава, че прекратява по свое желание договора си. Този документ все още чакаме да го получим”, съобщи вицепрезидентът на БФВ Петър Кънев пред BGvоlleyball.com.

Според Кънев, Стойчев е превърнал един личностен спор между него и Данчо Лазаров в социален спор, в който е намесил и целият УС на федерацията.

Oще по темата
Не може един човек, който има трудово-правни отношения с работодател, да иска оставката на работодателя си! Даже и това да стане, още по фрапиращо е искането на Матей Казийски за оставката на целия Управителен съвет, категоричен е Кънев.

"Ние бяхме поели ангажимент към министъра на спорта и към премиера, че до Олимпийскакта квалификация, УС на федерацията ще мълчи. За съжаление Стойчев не спази ангажимента и веднага тръгна на конфронтация. Изненадан съм, защото го смятам за интелигентен човек.

Той беше назначен за треньор, не за друго. За съжалентие след година и половина и доста изхарчени пари, ако не беше осигурила федерацията безпрецедентното второ поредно домакинство на Олимпийска квалификация, нямаше и да се класираме. Все пак човек трябва да имма някакво чувство за мяра и баланс!", заяви още вицепрезидентът на БФВ.

Междувременно стана ясно, че националният ни отбор по волейбол ще бъде по-леката Група "А" в олимпийския турнир на Игрите в Лондон, който е от 27-ми юли до 12-ти август.

Това стана ясно след като Международната федерация по волейбол обяви жребия за двете групи. Съперници на България ще бъдат домакините от Великобритания, Италия, Полша, Аржентина и Австралия.

Така нашите се разминаха с олимпийския шампион САЩ, световния първенец Бразилия, европейския шампион Сърбия, супер-отбора  на Русия, един от прогресиращите тимове Германия и Тунис, които се паднаха в Група "B" на Олимпиадата.

Първите четири отбора в двете предварителни групи се класират за 1/4-финалите, като заемащият първо място се изправя срещу четвъртия в другата група, а вторият в едната група излиза срещу третия от другата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Петър

преди 11 години

Може Л. Ганев да стане треньор, нали все много знае. Айде да те видим Любо.

89

Ирина

преди 11 години

Без значение дали е празна залата, няма да се класираме на 1/4 финал, дори и в тази по-лека група. Просто няма време да се обиграе отбора. Много жалко че се класирахме, а ще изгубим.Лазаров си въобразява, че ще сме от 5 до 8 място, голяма грешка и там няма да можем да стигнем, а с до сегашния отбор можехме и повече.Жалко за БЪЛГАРСКИЯ ВОЛЕЙБОЛ.

88

нсн

преди 11 години

И аз съм съгласен с 107!

fallback