Снимка: Булфото

Селекционерът на волейболните ни "лъвове" Радостин Стойчев хвърли оставка и обяви на специална пресконференция, че няма да води трикольорите на Олимпиадата в Лондон.

"Ще предприема действия за прекратяването на договора си с националния отбор и потвърждавам решението си. Считам, че има достатъчно основания за оставки не само на Данчо Лазаров, а и на всички членове на УС и избирането на нов такъв.

Не бих искал след мен да бъде потоп. Утрешното пътуване до Аржентина е подготвено. Федерацията ще реши кои състезатели ще заминат и кой ще бъде треньорът, но щабът ми е с висок морал и са готови да продължат да изпълняват задълженията си, каза той.

Стойчев обяви, че причините да поиска оставката на Данчо Лазаров са няколко: неефективното управление на федерацията, скандали във всички волейболни първенства, Управителен съвет от над 20 члена на федерацията.

"Това е нереално и неефективно. Липса на мандатност на членовете на УС и президентът. Съмнения за фиктивни клубове. Скандалите на предишната Олимпиада, конфликт на интереси, защото Данчо Лазаров е президент на централата и собственик на клуб - не по документи, но има договор с играчите", заяви волейболният спец.

"Потвърждавам, че подавам оставка“, обоснова решението си Радостин Стойчев.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase