Оставката на Радо Стойчев бе приета. Снимка: Булфото

Управителният съвет на волейболната федерация единодушно е приела оставката на треньора на националния отбор Радостин Стойчев.

„Със 17 гласа "за" и нито един въздържал се, или против, бе приета оставката на Радостин Стойчев. Той я обяви официално, ние се съгласихме. Нямаме вече никакво време за губене. Днес отборът заминава без него за Аржентина. Стойчев е изваден по негова молба от списъка, тоест ние нямаме време да чакаме писмената му оставка. Също така не става въпрос и за писмена оставка, а за внесен документ, с който той ни предупреждава, че прекратява по свое желание договора си. Този документ все още чакаме да го получим”, съобщи вицепрезидентът на БФВ Петър Кънев пред BGvоlleyball.com.

Според Кънев, Стойчев е превърнал един личностен спор между него и Данчо Лазаров в социален спор, в който е намесил и целият УС на федерацията.

Още по темата
Не може един човек, който има трудово-правни отношения с работодател, да иска оставката на работодателя си! Даже и това да стане, още по фрапиращо е искането на Матей Казийски за оставката на целия Управителен съвет, категоричен е Кънев.

"Ние бяхме поели ангажимент към министъра на спорта и към премиера, че до Олимпийскакта квалификация, УС на федерацията ще мълчи. За съжаление Стойчев не спази ангажимента и веднага тръгна на конфронтация. Изненадан съм, защото го смятам за интелигентен човек.

Той беше назначен за треньор, не за друго. За съжалентие след година и половина и доста изхарчени пари, ако не беше осигурила федерацията безпрецедентното второ поредно домакинство на Олимпийска квалификация, нямаше и да се класираме. Все пак човек трябва да имма някакво чувство за мяра и баланс!", заяви още вицепрезидентът на БФВ.

Междувременно стана ясно, че националният ни отбор по волейбол ще бъде по-леката Група "А" в олимпийския турнир на Игрите в Лондон, който е от 27-ми юли до 12-ти август.

Това стана ясно след като Международната федерация по волейбол обяви жребия за двете групи. Съперници на България ще бъдат домакините от Великобритания, Италия, Полша, Аржентина и Австралия.

Така нашите се разминаха с олимпийския шампион САЩ, световния първенец Бразилия, европейския шампион Сърбия, супер-отбора  на Русия, един от прогресиращите тимове Германия и Тунис, които се паднаха в Група "B" на Олимпиадата.

Първите четири отбора в двете предварителни групи се класират за 1/4-финалите, като заемащият първо място се изправя срещу четвъртия в другата група, а вторият в едната група излиза срещу третия от другата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase