Снимка: Булфото
fallback

Бившият треньор на Левски Георги Василев-Гочето се изказа за събитията на "Герена" и за моментното състояние на Левски.

"Когато става въпрос за Левски или ЦСКА, всичко е черно и бяло. Или е голяма радост, или е голяма мъка. Явно на Герена им е кипнало от последните лоши резултати. Всяка опасност Левски да остане без трофей е абсолютно нетърпима", твърди той.

"Затова и бяха тези треньорски смени на пожар. Чета в интернет, че в момента най-близо до поста е Станимир Стоилов. Близо, ама не съвсем, тъй като нещата нещо много се проточиха. Може би е станало въпрос за пари или избор на екип", заяви Гочето.

"Другото е, че май много станаха на клона силните хора. Аз на свой гръб съм го изпитвал - всички уж работят за добро, а накрая разнобой. За мен лично футболът не е чак толкова сложен за ръководене, че да има толкова много народ в един клуб. Аз съм на принципа: колкото са по-опростени нещата, толкова са по-ефективни", казва още той.

"Като се върна назад във времето когато поех Левски, при мен всичко стана от раз. Не съм се колебал изобщо, разбрахме се много бързо. Но понякога нещата зависят и от обстоятелствата", продължи опитният специалист.

"Иначе сегашният състав на Левски има голям дефект, чисто спортно-технически и докато той не се отстрани, дори Капело да дойде, нещата няма как да се получат. В атака го няма човека, който да реализира с нюх и мощ усилията на отбора.

"Във всички други елементи криво-ляво може да се скалъпи нещо, да се доизгради. И в този ред на мисли може да се търси отговорност на човека, който реши да изгони холандеца Сьорд Арс.

Не че той е някаква голова машина, Левски не биеше и през есента. Но след неговата продажба сините не взеха нападател от такъв тип и нещата станах още по-зле. Без такъв играч противниковите защитници могат много лесно да предвидят играта на Левски в атака и съответно да ги неутрализират.

Според мен, ако Арс играеше в момента на Герена, тимът щеше да има поне 4-5 точки повече в актива си. А може би и нямаше сега да се търси нов наставник", добавя Василев.

"Левски изостана много от първото място и не се вижда как ще навакса разликата до края. Другите няма да тичат срещу него, та да ги настигне", завърши Гочето.

Още новини за Левски четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 12 години

ТУК МОЖЕТЕ ДА СИ ИСКАРВАТЕ ОТ 10$ ДО 50$ НА ДЕН ЗАВИСИ ОТ ПОСТОЯНСТВОТО ВИ . УСПЕХ TIREDPROFESSOR

9

Анонимен

преди 12 години

Гочето е велик тренер! От ЦСКА сме му благодарни за титлите, както и подуенци са му благодарни за тяхните. Все пак Подуене има провинциален манталитет и няма да се измъкне от треасвището. ЦСКА е в криза, но ще излезе някои ден, докато подуенци нямат шанс.

8

ferd12

преди 12 години

Тази година левски ще гледа някоя стара купа.

fallback