Снимка: Архив Reuters

Евангелистката църква в Брюксел си поставя за задача да убеди мюсюлманите в страната да сменят вярата си, съобщава агенция "Белга", като се позовава на информация от сайта на църквата.

За 3 декември е насрочен семинар в Белгийския библейски институт, където се помещава църквата, който предвижда "евангелизация на мюсюлманите".

Според организаторите целта е "участниците (в срещата) да бъдат подготвени да предадат Евангелието на мюсюлманите по ефективен начин". В публикацията се отбелязва, че подобен семинар се е състоял и по-рано тази година.

Конференцията ще бъде достъпна за всеки вярващ, който посещава редовно църква. Срещата ще бъде ръководена от пастор Мостен Хишам, изучавал богословие във Великобритания.

Вестник "Капитал" отбелязва, че Хишам, който е инженер по образование и е бил мюсюлманин, е променил религията си и е станал християнин евангелист по време на образованието си в Европа. Според изданието традиционните протестантски църкви не приемат подобни практики и ги намират за дълбоко нетолерантни и вредни.

Експерти, цитирани от местните медии, определят подобни срещи като ислямофобски прояви и уточняват, че броят на мюсюлманите, повлияни дотолкова, че да променят религията си, е изключително малък, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase