Следственият експеримент. Снимка: Булфото
fallback

Патрулни автомобили и въоръжени полицаи отцепиха района на бившия бар "Сохо" във Варна днес, за да извършат следствен експеримент на мястото, където преди 6 години беше извършено покушение срещу Ивайло Паунов – Джованито.

Униформените не допускаха пешеходци и автомобили, а възстановката шокира и уплаши живеещите в района, тъй като пресъздаде подробно нападението срещу варненеца, който през 2005 г. бе прострелян на 7 места, докато стоеше на една от масите на своето заведение.

По разпореждане на Окръжния съд на мястото на екшъна днес присъстваха обвиняемият за стрелбата Георги Петков – Дачи, простреляната Михаела Мирчева – бившата "Мис Варна 2003", която също пострада при покушението, и свидетели.

Oще по темата

На мястото беше представен и автомат "Калашников", с който е било стреляно по Джованито.

В момента Джованито е в италиански затвор, където излежава присъда за кражби на данни от банкови карти. В понеделник той се включи оттам във видеоконферентна връзка с варненския съд, за да даде показания по делото срещу Дачи.

Джованито твърди, че е видял лицето и тялото на стрелеца във фаталния ден и е направил пълно описание пред съда. Според него именно 32-годишният Георги Петков – Дачи е извършил покушението.

Дачи и неговата защита обаче отричат.

Стрелбата през 2005 г. не бе единствения опит за покушение срещу Джованито. През 1999 г. бе взривен автомобилът му, а в края на 2009 г. неизвестни стреляха с автомат по джипа му, като тогава пострадаха съпругата и сина му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

...

преди 12 години

аве това не е никакъв следствен експеримент - куките са искали да видят как е възможно да уцелиш някой 7 пъти с калашников и той да оцелее

15

Анонимен

преди 12 години

vi6te kakvo rasledvane pravqt za mafiata ako sa strelqli po nqkoi obiknoven 4ovek 6te go ebat da pravqt rasledevane sled 6god.tazi mrasna darjava se komandva ot nai-golemite bukluci

14

Анонимен

преди 12 години

Да стрелаш по някой почти от упор с АК, да му вкараш 7 куршума и този някой да е жив? Това значи, че или стрелецът е страшно добър и не е искал да го убие или е абсолютен ***!

fallback