Един от опитите за покушение срещу Ивайло Паунов – през 2009 г. бе стреляно по джипа му. Снимка: архив Булфото

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу Георги Петков – Дачи, за стрелбата по Ивайло Паунов – Джованито, през 2005 година във Варна.

Дачи е обвинен в опит за умишлено убийство на Ивайло Паунов и Михаела Мирчева – бившата манекенка, която също пострада при неуспешното покушение пред варненския бар „Сохо“.

"Деянието е останало недовършено поради независещи от обвиняемия причини", се посочва в съобщението на прокуратурата.

Дачи е обвинен и за притежание на огнестрелно оръжие – автомат „Калашников“, и боеприпаси, без да има необходимото разрешение.

Припомняме, че на 13 март 2005 г. неизвестен стреля с автомат „Калашников“ по Ивайло Паунов пред собствения му бар в центъра на Варна. Тогава Джованито бе прострелян в гърдите и корема, но оцеля. При инцидента пострада и Мис Варна 2003 Михаела Мирчева.

Пет години след неуспешния атентат за стрелбата бе обвинен Георги Петков – Дачи, след като бе задържан при полицейската операция „Килърите“ за убийството на бизнесмена Юри Галев.

Ивайло Паунов пък е известен на полицията за кражби на автомобили. През 2003 г. той бе арестуван в Мадрид, когато бе разбита групата за трафик на крадени коли на Константин Рогов – Рогача, но бе пуснат благодарение на смяна на имената си и новия си паспорт.

Той оцеля и в още два опита за убийството му – през 1999 г. бе взривен автомобилът му, а в края на 2009 г. неизвестни стреляха с автомат по джипа му. Пострадаха жената и 11-годишният тогава син на Джованито.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase