Снимка: Архив Булфото
fallback

Разходите на работодателите за отработен час са нараснали с малко над 10% през второто тримесечие на годината спрямо същия период на миналата година, показват предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ).

Най-голямо е увеличението при заплащането на час в сектора на услугите – с 15,4%, следван от този на индустрията – 9,3%. Най-малко са нараснали разходите за заботодателите в строителството – с 6,4%.

През второто тримесечие на 2011 г. най-висок ръст на общите разходи за труд спрямо същия период на предходната година е регистриран в дейностите „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети” - почти 25 на сто, „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения” - 20,6%, и „Професионални дейности и научни изследвания” - 15%.

Най-нисък е ръстът в „Държавно управление” и „Административни и спомагателни дейности” - съответно 3 и 0,5 на сто.

Националната статистика е регистрирала намаление на общите разходи за труд в „Хуманно здравеопазване и социална работа“ - с 0,1%.

Справката на Националната статистика показва че в състава на раходите възнаграждението за един отработен час се е увеличило с 9,7% спрямо второто тримесечие на 2010 г., а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 11,9%.

Още новини за икономика и политика четете в Investor.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

ИВО

преди 12 години

ТОВА НЕ Е ИСТИНА ПОСТОЯННО НИ ЗАПЛАШВАТ С УВОЛНЕНИЯ РАБОТИМ ПО 12 ЧАСА А НИ КАЗВАТ КАТО ДОЙДЕ ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА ДА КАЗВАМЕ ЧЕ РАБОТИМ ПО 8 ЧАСА,ТАБУ Е ПЛАЩАНЕТО КАТО РАБОТИМ ДОПЪЛНИТЕЛНО.

6

!!!!!

преди 12 години

Остават още 19 988% за да стигнем Европейските доходи.

5

Анонимник13

преди 12 години

Той началника се чуди ден през ден как и откъде да ми отреже надника, тея ми говорят за увеличение.Боже, Господи ! То бива да се стъкмяват числата, че да спи спокойно Шефа, ама чак толкова, излагате се.

fallback