Холандският шампион Твенте направи голяма крачка към класирането за 1/4-финалите в Лига Европа.

Тимът от Еншеде успя да постигне домакинска победа над руския колос Зенит с 3:0 и по този начин си осигури комфортна преднина преди реванша.

Българският национален страж Николай Михайлов игра цял мач за домакините и се представи на високо ниво, запазвайки мрежата си суха.

Иначе головете бяха дело на Де Йонг на два пъти и Ландзаат в 25-ата, 56-ата и 92-ата минути.

Изненадата на вечерта дойде от Киев, където местния Динамо победи Манчестър Сити  с 2:0 на стадион "Валерий Лобановски" в първия осминафинален мач между двата отбора от турнира Лига Европа.

Андрий Шевченко през първото полувреме и Олег Гусев през втората част вкараха головете за украинците, които доминираха през целия двубой срещу английските си гости.

Двубоят ще се запомни не само с териториалното превъзходство на киевчани, но и със 67-мия гол в европейските клубни турнири за Андрий Шевченко.

В друг интересен мач от вечерта Байер Леверкузен загуби от Виляреал с 2:3. Германците бяха по-добрия отбор, но с висок процент на успеваемост гостите вкараха три гола и си осигуриха благоприятен резултат за реванша.

Победата за "жълтата подводница" донесе Нилмар, който влезе в средата на второто полувреме и с две попадения, включително победното в последната минута, свърши отлична работа за Виляреал.

Вижте всички резултати и реакция след мачовете в Лига Европа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase