Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

76-годишен мъж от Ямбол неправомерно е усвоил 30 000 лева от фондовете на Европейския съюз и от Националния бюджет за стопанската 2006-2007 година.

Това стана ясно след приключване работата по преписка в сектор “Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР Ямбол.

Проучването е започнало след подаден сигнал за неправомерно усвояване на средства от европейските фондове за отпускане на помощи по схемите за единно плащане на площ.

Установено е, че дядото се е облагодетелствал с помощта на бивш служител на Областна дирекция “Земеделие” Ямбол, където е подадено заявление за подпомагане с невярно съдържание, с декларирани неверни сведения за използвани земи от Държавния поземлен фонд.

Приключилата преписка е изпратена в Районната прокуратура Ямбол.

Това е вторият установен случай на източване на европейски средства в града. Преди две седмици бе установена злоупотреба с 24 000 лева от Фонд “Земеделие” на 26-годишна жена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

АНОНИМЕН

преди 13 години

ДЯДОТО НЕ ГИ Е ИЗТОЧИЛ НЯКОЙ МУ ГИ Е ДАЛ НА СЪХРАНЕНИЕ КОЙ ЩЕ ДАДЕ НА СТАРЕЦ ЕВРОФОНДОВЕ БЕ ХОРА ТЕ НА НАС ЗАЕМ ОТ БАНКИТЕ НЕ НИ ДАВАТ НА ДЯДОТО ЩЕ МУ ДАДЪТ

39

da

преди 13 години

Недейте с лошо-човекът е видял от тъстовете на Цветанов и пожелал и той да "подпомогне" децата си :)))))

38

VALYO NL

преди 13 години

TOVAE DASI BALGARIN KRADES HILYADI OT DARJAVATA GOLYAM ***

fallback