Снимка: Булфото
fallback

Маршрутките в столицата май скоро ще отидат в историята. Договорите на превозвачите, които в момента пътуват по 29 линии, изтичат през лятото. Общината обаче няма да прави нов конкурс, пише "24 часа".

И така... столичната маршрутка забавя своя ход, последният пътник тръшва вратата „след светофара“ и тя изчезва някъде в тъмнината, близо до последната си спирка. Това ще е емоционално събитие не само за шофьорите.

В петицата (маршрутка номер 5) например за първи път чух "Палатка" на Трио БИК и "Аларма" на МЕГА. Алармата – изключена. И може всичко дa пипаш. Дори да си надул Carmina Burana в слушалките на mp3 - плеъра си няма как да пропуснеш този хит. Предстоят тежки изпитания за чалгаджийските радиостанции в София. 

Ами Биг Брадър. Ами Иванина от Хасково. Как може да бъде успешно риалити шоу в България, ако то не е коментирано в маршрутките?! Напълно възможно е повече да няма нови епизоди на Биг Брадър.

Мобилните оператори също трябва да са нащрек. Скоро и спомен няма да остане от удоволствието в препълнена маршрутка да обясняваш в детайли по GSM-a какво си правил в офиса цял ден, какво си хапнал за закуска и къде ще е ходиш събота и неделя. 

Навярно ще забравим какво е да "летиш по Цариградско", какво е "дръж се здраво", "затвори по-силно вратата" и "има още малко място". 

Досега маршрутките изпреварваха "всичко по пътя", графиците им следваха пулса на големия град. Идва ли времето за реванш?

_________________________

"kolonka w петък" е седмичното коментарно пространство на Dnes.bg за медиите и медийните контексти на горещите политически теми. Излиза всеки петък в сутрешните часове. За връзка с автора: savchev@start.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

jkqpprrjxug

преди 12 години

SwrooJ , [url=aymjjrgsynwg/]aymjjrgsynwg[/url], [link=yhgqacazzrtl/]yhgqacazzrtl[/link], vxrjnghsljck/

115

кокалчо

преди 12 години

Налага ми се да ходя от младост до надежа и за тази цел има само една марутка, която ми върши точната работа - без прикачвания, без излишни глупости и то само за 1.50. Пълна простотия им е спирането.

114

царевица

преди 12 години

Преди година някъде реших да "изневеря" на колата и да ползвам услугите на градския транспорт. Беше към 9 вечерта. Чаках 2 часа да мине някой автобус и никой не мина, а аз измрях от студ. Накрая маршрутката свърши работа. Градския транспорт е ЖАЛКА пародия, в която почти не се качвам. Нямам и намерение докато е в това състояние.

fallback