Снимка: БГНЕС
fallback

Гръцкият министър на развитието Костис Хадзидакис заяви, че е постъпило искане от България за подпомагането й с природен газ, съобщи местният сайт Ин нюз.

"Договорихме се с българската страна да организираме среща на експертно ниво, за да видим как е възможно да бъдат задоволени от наша страна някои нужди на България от природен газ, защото тя има проблем със синьото гориво за домакинствата", каза гръцкият министър.

Той поясни, че гръцки газови доставки са възможни при две условия: първо, ако няма проблем за Гърция, и второ, ако чисто технически може да бъде осъществено това.

Костис Хадзидакис увери, че Гърция няма проблем с природния газ до края на януари.

Запитан дали Гърция ще поиска компенсации от "Газпром" заради спрените доставки, министърът отговорил, че в договорите са предвидени процедури за компенсации и арбитраж, ако в крайна сметка не са изпълнени условията в тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

преди 15 години

Като спахме през войните и изгубихме Тракия и Егейско за Турция и Гърция, сега ще ги молим, вместо да си внасяме директно на Беломорските пристанища....Нищо не става от това племе, пфуууууу

11

преди 15 години

има ИМАНЕ и имане - Кувейт нема да стигнем никога, ама поне колкото за резерв в кризисни ситуации като тая имаме - пак е нещо. нямаше ли да е добре сега да си позлваме собствените запаси, докато ония мизерници Украйна и Русия се разберат, вместо да стоим на студено и да им се молим?

10

преди 15 години

стига митове и легенди, нямаме газ и нефт колкото и да ни се иска иначе досега да сме станали кувейт 1000 пътии МГУ да стане най-полулярния университет специалност Добив на нефт и газ

fallback