Снимка: БГНЕС
fallback

Европа продължава да зъзне след проваленото подновяване на транзита на руски газ през Украйна, Москва и Киев си разменят взаимни обвинения, а Русия си брои приятелите, обобщава АФП днешните коментари в руския печат.

"Европа продължава да трепери от студ“, макар да бяха подписани спогодби за транзит на 76,6 милиона куб.м руски газ през Украйна, но това не беше осигурено от украинската компания "Нафтогаз" поради "липса на технически мощности“, подчертава „Независимая газета“.

"Очевидно на Европа й омръзнаха много от новите проблеми с транзита на газа“, пише в. "Независимая газета“.

Според "Комерсант“ обаче "Русия успя да спечели двама съюзници – Италия и Румъния“, и "страните, които я подкрепят, ще стават все повече“.

Вестникът съобщава, че днес в Москва се очаква да пристигнат премиерите на България и Словакия – "страните, които най-много пострадаха от газовата война".

"Извиненията не са позволени“, отбелязва "Время новостей“.

Русия и Украйна трябваше да се договорят за техническите условия за транзита на газа, преди да подпишат протокола, а не след това, подчертава изданието.

Разменените взаимни обвинения между "Газпром" и "Нафтогаз" показаха нежеланието да се сложи край на газовата война, подчертава "Независимая газета“.
 

Кризата с газа

Още по темата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

преди 15 години

Време е да демократизираме Русия и Газпром.Време е да искаме ПРО да ни защитава от руското оръжие в ИранВреме е да стартитаме НАБУКОВреме е да си извадим главата от земята - руснаците не са били и не са наши съюзнициВреме е да свършим нещо

28

Христо

преди 15 години

единствените,които печелят от тази криза са САЩ,но тъпите глави дето ги поддържат,не схващат това.А Юшченко е продажники щатска ***,каквото му наредят от там това си прави

27

преди 15 години

. . . от сън дълбок се събуди!От: boristodorovКъде е газта, бе руснаци в България!Кремълски *** - 3 седмици вече няма!В в бутилки с водка да я бяхте докарвали - Чиренда сте напълнили.Кой е виновнишя ла липсата на газ.Нашето правителство или някой друг!Въпросът трябва да бъде - кой е длъжен даосигури газ - аз не съм убеден, че това е друг ане Правителството, но кой да му дири сметка.Заигра се сценарий за изместване на вниманието към протестите и всички забравиха, че без газ умря икономиката на България и утре на улицата ще има хиляди хора - без работа.Като се разкара до Кремъл Станишев - стана ли нещо - играе си на загрижен и вее *** - толкова бесмислени и глупави са ходовете му -осигура ва си PR и алиби за загриженост.РЕУЛТАТИТЕ!КЪДЕ СА РЕЗУЛТАТИТЕ!?Нали за това говорим, хабим време и ядем бойза да обясняваме, че Сергей и & са абсолютнидървеняци и некадърници.ИМАТ ЛИ БЕЗОЧИЕ ОЩЕ ОНЕЗИ, КОИТО ГО ЗАЩИТАВАХА - КАТО МАТРОСОВ - И ПЛЕДИРАХА СПЯНА НА УСТА ЗА НЕГО - ДА ГОВОРАТ В НЕГОВА ЗАЩИТА!ПОМОЩ!ИДВА ЕМЕЛ ЕТЕМ!

fallback