Снимка: Istock

Вечната битка за отслабване е нещо, познато на почти всяка жена. Но често пъти, стараейки се да се храним добре, ние не забелязваме някои „подводни камъни“.

Какво ви пречи да отслабнете? Ето няколко причини:

Храните се навън твърде често

Ако често се храните в офиса или пък ако ядете по-голямата част от храната си в ресторанти, може да е по-трудно да поддържате теглото си под контрол. Дори така наречените „леки ястия“ може да имат повече калории, отколкото предполагате. При това не става дума само за вечеря. Проучвания сочат, че хората, които обядват навън всеки ден, могат да тежат до 5 килограма повече от тези, които обядват вкъщи.

Седите цял ден

Работата ви на бюро или манията ви по телевизията може да ви затрудни да свалите тези досадни килограми. Когато седите през по-голямата част от времето, тялото ви може да загуби способността си да знае кога сте яли твърде много. Ето защо можете да преядете и да наддадете на тегло. Дори кратките почивки за упражнения през деня могат да ви помогнат да останете здрави и във форма. Станете за поне три 10-минутни разходки по време на срещи или докато гледате любимите си предавания.

Източник: 7 причини, които ви пречат да отслабнете  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase