Снимка: Istock

Тичането е една от най-популярните тренировки. Ако сте редовен бегач вероятно знаете колко важно е да заредите тялото си с подходяща храна, която да ви даде енергия. Има добри и лоши храни преди тренировка, които е добре да имате предвид, преди да излезете за тичане. Бягането изисква много енергия, тъй като е кардиотренировка и затова е важно да хапнете нещо, което да ви донесе издръжливост преди това. Също толкова важно е да избягвате лошите храни, които не са подходящи преди тичане.

Ако джогингът е вашата любима тренировка, вижте кои са най-добрите и най-лошите храни преди тичане.

Кои са най-добрите храни преди тичане?

Паста

Пастата е добър вариант за енергийно хапване преди бягане, защото е много богата на въглехидрати. Въглехидратите са най-бързият източник на енергия, който тялото използва, затова една малка порция с лека паста и не много добавки към нея е подходящо хранене преди бягане, което ще ви даде необходимата енергия, без да ви накара да се чувствате подути.

Пълнозърнести храни

Пълнозърнестите храни са добра опция преди тичане, защото също са богат източник на въглехидрати. Сред най-полезните пълнозърнести храни, подходящи преди бягане, са киноа, боб, леща, грах, пълнозърнеста паста, пълнозърнест хляб, овесени ядки. Всички те съдържат сложни въглехидрати, протеини, фибри, които дават изключително много енергия. Достатъчно е да хапнете малка порция от тях, за да имате достатъчно енергия за тичане.

Източник: Най-добрите и най-лошите храни преди тичане 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase