Снимка: Istock

Едва ли има жена, която да е напълно доволна от външния си вид. И макар и никога да не достигнем съвършената фигура, винаги можем да се опитаме. Ако стегнатото дупе е една от фитнес целите ви, вижте как можете да я постигнете, включвайки някое от следните упражнения:

Суинг с гири

Как да изпълните това упражнение? Хванете гира, пудовка (или дъмбел) с две ръце и застанете с крака, разположени на ширината на бедрата, с леко свити колене. Свийте бедрата и долната част на торса, докато образуват ъгъл от 45 градуса спрямо пода, като поддържате долната част на гърба естествено извита. Завъртете гирата между краката. Дръжте ръцете изправени, избутайте бедрата напред, изправете коленете и вдигнете гирата до нивото на пъпа/гърдите. Направете 15 повторения в 4 серии.

Плие клек

Как да изпълните това движение? Застанете с крака, разположени на малко по-голяма ширина от ширината на раменете, с ръце отстрани. Пръстите на краката обърнати. „Пъхнете“ опашната кост навътре и свийте глутеусите. Спуснете долната част на тялото в плие клек възможно най-ниско, без да позволявате на коленете да излизат покрай пръстите на краката. Едновременно повдигнете ръцете до височината на раменете пред тялото, дланите надолу. Задръжте за 2 секунди, след което се върнете в изходна позиция. Направете 20 повторения, след което изпълнявайте пулсирания в долната част на клека за 20 секунди. Направете 4 серии.

Източник: 5 упражнения, с които ще повдигнете дупето 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase