Снимка: Istock
fallback

За да не съжалявате за пропуснатите моменти, използвайте лятото, за да се наслаждавате на вкусна, свежа и полезна храна. Наблегнете на пресните продукти и се опитайте да замените вредните изкушения на плажа с нещо също толкова вкусно, но и същевременно – питателно.

Почерпете вдъхновение и пригответе някоя от тези закуски, които можете да вземете със себе си, дори и на плажа или край басейна. Ето и какво можете да изберете:

Замразено грозде

Проста, разхлаждаща закуска за горещите дни, замразеното грозде е сладко удоволствие. Поставете измито грозде във фризера вечерта преди плажа, а на сутринта го преместете в хладилника. Зрънцата грозде ще останат замразени с часове и можете лесно да им се насладите, ако внезапно се появи у вас желание за сладко на плажа.

Енергийни хапки

Можете да приготвите перфектните енергийни хапки за похапване на плажа за минути. Всичко, от което се нуждаете, е кухненски робот за пасиране.

Смесете ½ чаша фъстъчено или бадемово масло с ¾ чаша овесени ядки и след това добавете 1 ½ супени лъжици мед, така че да се слепи и да има лек, сладък вкус. Добавете и суперхрани като ⅓ чаша смлени ленени семена, орехи или кокосови стърготини за още повече вкус и текстура. Оформете ги на малки топки и ги охладете за 15-30 минути, преди да опаковате плажната си чанта.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Две бири

преди 1 седмица

Цаца, миди, сафрид, рапани, карагьоз и някоя полякиня намазана с плажно масло.

3

Анонимен

преди 1 седмица

до 1, хляб, домати и сирене, това е достатъчно и термос с чай или кафе

2

Анонимен

преди 1 седмица

Кой си взима пасатор като отива на море? Трябва с бус да ходим, за да вземем децата с багажа им, сандвичарник, гофретник, тиган за палачинки, пасатор, блендер за смути, протеинов прах голяма кутия и хладилна чанта за плажа, и какво ли още не.

fallback