Снимка: Istock

Ако някога сте се опитвали да отслабнете, няма как да не сте усещали, че често пъти сякаш водите битка със самите себе си. Като че ли у вас има друг човек, който упорито ви задържа в досегашното състояние. Но дали наистина е така? Вижте в следващите редове.

Кои са най-често срещаните психологически блокажи?

Психологията на загубата на тегло работи срещу вас по едни начини, но пък може да работи за вас по други. За да преодолеете препятствието, първо ще трябва да разберете конкретно какво е това препятствие.

Мислене „всичко или нищо“

Ако откриете, че вървите по тънката граница между това да се придържате перфектно към хранителния си план или пък да „отпаднете напълно от играта“, може да изпитвате когнитивно изкривяване, наречено мислене „всичко или нищо“. Психолозите използват термина „когнитивно изкривяване“, за да обозначат постоянни преувеличени мисли, които не са в съответствие с това, което действително се случва в реалния свят. Хората, които изпитват мислене „всичко или нищо“, докато се опитват да отслабнат, вярват, че са или пълен успех, или пълен провал въз основа на избора си на храна.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase