Снимка: Istock

Гримът е едно от най-големите оръжия в арсенала на женската красота. Но за съжаление, той е и често пъти доста пренебрегван. Затова, вместо да мислите за естетични корекции, запретнете ръкави и се упътете към най-близкия магазин за козметика. Вижте как можете да свалите години от възрастта си с помощта на макиажа:

Забравете за контурирането

Контурирането изживя своя момент в света на грима, но сега всичко е свързано с по-мек външен вид. „Преди тенденцията беше изцяло за контуриране и изрязване на скулите, сега всичко е свързано с външния вид тип „без грим“, както и с повдигане на грима“, обяснява известният гримьор Триш Макавой.

„Вместо да прилагате грим, за да контурирате и да създадете сенки, отидете по-надалеч с вашия руж и бронзант.“ Резултатът – повдигнат, по-младежки вид. „Мислете високо“, добавя тя. „Независимо дали става въпрос за контур или за някакъв продукт за бузи, винаги мислете нагоре“. „Поставете и удължете ружа си малко по-високо, бронзанта малко по-високо. Оставете го да подобри формата на лицето ви и просто го „повдигнете“ малко с тези контурни продукти.“

Добавянето на течен руж също е най-добрият трик за създаване на блясък „отвътре“.

Придържайте се към матовите формули

Въпреки че блестящите формули със силен блясък може да изглеждат по-красиви, според специалисти, матовите формули, по-специално бронзантът, са по-“прощаващи“. „Колкото повече блясък имате към даден продукт, толкова повече порите ще изглеждат разширени“, споделя известен грим експерт.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase