Снимка: Istock
fallback

За много жени тази възраст е преломен момент в живота. Всички знаем, че грижата за себе си е най-добрата инвестиция, която можем да направим. А пък един от жизненоважните аспекти за здравето е приемането на качествена храна и напитки. Последните научни изследвания доказаха, че закуската е най-важното хранене за деня.

Ето защо в следващите редове ще ви предложим няколко идеи за леки сутрешни хранения, които са подходящи за дами на 40+ години. Ето ги и тях:

Кисело мляко с плодове и мюсли

Киселото мляко е богато на протеини и пробиотици, които могат да поддържат здравето на храносмилателната система и състоянието на мускулите. Как да си приготвите тази закуска? В купичка с кисело мляко добавете пресни горски плодове, струйка мед и малко мюсли (които ще ви снабдят с фибри и ще придадат хрупкавост). Тази закуска осигурява протеини, фибри и антиоксиданти и ще ви помогне да стартирате деня си по най-добрия възможен начин.

Овесена каша с ядки и семена

Овесените ядки са чудесен източник на фибри, които могат да помогнат за доброто храносмилане и регулирането на теглото ви. От предната вечер накиснете в купа с вода желаното количество овесени ядки, а на сутринта добавете шепа нарязани ядки (бадеми, орехи или др.). Сложете и семена (ленено семе или пък семена от чиа), за да добавите здравословни мазнини, омега-3 и допълнителни фибри. Можете да подсладите кашата с малко кленов сироп или мед за вкус.

Зеленчуков омлет

Яйцата са пълни с протеини и хранителни вещества (като например холин), които са нужни, за да поддържат здравето на мозъка. Направете си омлет със зеленчуци, като към яйцата добавите и спанак, чушки, домати или пък гъби. Отгоре го поръсете със сирене за допълнителен вкус.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 7 месеца

А нещо за мъжете? И ние сме хора и ние трябва да имаме сили за да праскаме жените.

19

една жена

преди 7 месеца

До Анонимен 19 Тези статии са преписани от женски списания :) Не знам в мъжките списания има ли статии на тази тема. Изобщо има ли статии или само снимки :)

18

тъй де....

преди 7 месеца

Попара с червено вино, ако не друго, то поне ще ви е весело на душата......

fallback