Снимка БГНЕС
fallback

Парите за здраве растат, но здравеопазването не се е подобрило. Това заяви пред БНТ бившият здравен министър д-р Стефан Константинов.

Няма повод за оптимизъм в бюджета за здраве и нищо по-добро няма да се случи, каза той.

„За да има промяна, трябва да са ясни какви реформи ще се правят. Първият голям проблем в нашето здравеопазване са парите, които пациентите плащат от джоба си. Пациентите плащат много за здравеопазване и това се дължи на лошото устройство на системата. Много от промените в сектора изискват просто промяна в наредбите от страна на Министерство на здравеопазването, а не дори законови промени“, допълни бившият министър.

„Връщаме се към най-елементарните начини за източване на Здравната каса“, каза още той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 1 година

Стефчо какво направи докато бе министър? Като всички, заемали тази длъжност си осигуриха по добре платени пътеки за тяхната специалност. Защо има отделения без клинични пътеки и без оценен труд на лекари и мед. сестри? Защо има лекари сестри с 1100лв. заплата? До кога ще има такава огромна разлика в заплатите на различните специалности? Чакаме отговор!

26

ДА

преди 1 година

Навремето,за да влезеш да следваш за доктор,се искаше отлична оценка и пак не влизаха всички.Сега с тройка и с бал от матурите се влиза!Срамота!И искаш тоя доктор да знае и а има желание да те лекува!Забрави!При 32 години съсипия,вече колко поколения такива доктори има,алчни,подкупни и некадърни.Има единици изключения,капка в морето!

25

Санитара

преди 1 година

Здравеопазване в България няма. Всичко е търговия в най-отявлен вид. Търговия с живота на хората. На болните изписват нещо от което печели определена групировка в т.н. здравни среди. Примери безброи. В пресата някои неща се осветлиха частично.

fallback