Снимка: Istock

През зимата кожата страда от сухота, напуква се, сърби, зачервява се. Студеният въздух и агресивните атмосферни условия, леденият вятър са само част от факторите, които влияят на кожата и я правят по-суха. Онова, което правите е да нанасяте крем, особено на ръцете и лицето, тъй като са сред най-уязвимите открити части на кожата през цялата година.

Но колкото и полезно да е прилагането на крем през зимата, колкото и висококачествени продукти да използвате, прекаляването с крема може да има обратен ефект.

Какво се случва с кожата, ако прилагате твърде много крем?

Кожата може да произвежда по-малко собствена влага

Овлажняването на кожата с крем и хидратанти е много важно, но с него не трябва да се прекалява. Ако нанасяте твърде много крем, кожата може да стане ленива и да започне да отделя все по-малко естествени масла, които са много важни за нейното хидратиране и овлажняване. Ако кожата свикне да получава овлажняване само отвън, мастните жлези стават „мързеливи“.

Постоянното нанасяне на крем дава сигнал на кожата, че в нея има достатъчно вода, липопротеини и влага, които са ѝ нужни и поради тази причина се забавят естествените процеси в нея. Това поставя кожата в омагьосан кръг, в който тя става още по-суха, ако не прилагате крем.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase