Снимка: Istock

Протеините са една от най-важните хранителни групи за нашето здраве. Важно е да си осигуряваме както растителни, така и животински източници. Протеините са онзи вид храна, който ни осигурява ситост, особено когато искаме да свалим няколко излишни килограма. Вижте 10 лесни начина да добавите към всекидневното си меню протеини, не само за добра фигура, но и за повече здраве.

1. Добавете към менюто си натурално кисело мляко. Има толкова много здравословни комбинации, вижте няколко идеи тук.

2. Вкусни яйца за закуска, вместо зърнена закуска. Яйцата са богати на протеини, които ни засищат, помагат в горенето на излишни килограми, осигуряват ни енергия.

3. Шепа орехи за междинна закуска, към салатата или здравословно смути. Ядките са не само чудесен елемент като вкус, но са богати на протеини, витамин Е, антиоксиданти, магнезий, селен. Разбира се, можете да обогатите рецептите си и с други ядки.

4. Хапвайте скир. Със скир се получават чудесни десерти, може да се добавя към салати, сосове, смутита. Богат е на протеини и има много малко мазнини. Повече за него може да прочетете тук.

5. Добавете леща към вашата супа, салата. Още един здравословен начин да добавите полезни протеини към вашето меню е лещата. Тя е чудесна добавка както към рецепти с месо, така и към вегетариански. Освен кафява, много вкусни и полезни са зелена, черна, червена леща.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase