Снимка: БГНЕС
fallback

Около 2 милиарда души от световното население страдат от алергични заболявания. Това представлява около 35% от човечеството, заяви заместник-директорът по клинична дейност главен лекар Института по имунология към Федералната медико-биологична агенция на Русия Наталия Илийна.

По думите ѝ алергиите са глобален проблем и във всяка страна той се решава по различен начин.

Oще по темата
"Ако говорим за структурата на заболеваемостта, на първо място по отношение на разпространението е алергичният ринит, алергичният риноконюнктивит, както и сезонните прояви, и целогодишните, свързани с различен спектър алергени“, каза Илийна, предаде БНР.

Според нея тези заболявания не са смъртоносни, но широкото им разпространение сред населението представлява сериозна тежест както за пациентите, така и за здравеопазването като цяло.

Характерни за пролетта са голямото количество полени, но ако в периода на интензивно прашене има дъждовно време, концентрацията му във въздуха намалява, заключи Илийна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 2 години

Като пшеницата не беше ГМО и глутена вътре беше 1-2% хората нямаха алергии. Сега изядеш 3 филии хляб и се издуеш целия щото ГМО пшеница, която е 40% глутен за да расте голяма, да ама организма не може да обработва тоя глутен и реагира като на отрова срещу него. Цялата имунна система започва да работи на пълни обороти, после следва краш на имунната система и един грип те убива или се бъгва и развиваш алергия към черен пипер примерно!

4

Охранителна алергия

преди 2 години

Това е най-новата доказана алергия . Тя няма лечение и профилактика и най-новото откритие е , че е целогодишна . Няма отърваване от нея !

3

Анонимен

преди 2 години

Мръсен въздух, гмо храни, битова химия. И по-лошо ще става!

fallback