Снимка: istock

Обичате ли газирани напитки? Ако често ги консумирате и сте от тези, които искате да намалите консумацията им, вероятно се чудите какво може да ви помогне. А може би сте от онези, които имат намерение да си пият газирано, колкото им се иска.

Е, може би не знаете, че редовната консумация на газирани напитки допринася за покачване на излишните килограми, според някои проучвания се свързва и с развитието на хронични заболявания, като диабет тип 2, сърдечни заболявания, рак. Може да допринесе за чернодробни проблеми, разваля зъбите, влошава състоянието на кожата, води до спад в енергийните нива. Кои малки стъпки могат да ви помогнат да редуцирате консумацията на газирани напитки, вижте в следващите редове.

Пийте повече вода

В някои случаи необходимостта да пийнем нещо газирано не се дължи на жажда. Вместо да прибягвате към тези напитки, опитайте първо с вода. Ако не ви харесва вкусът ѝ, добавете малко сок от лимон, свежи плодове. Водата е чудесна за утоляване на жаждата и за хидратиране.

Изберете здравословен заместител на сладкишите

Гладът за захар е много често срещан и в някои случаи силното желание за пиене на газирана напитка, която е подсладена и има различни вкусове, може да ни подсказва, че тялото ни има нужда от нещо сладко. Ананас, манго, грозде, фурми или други по-захарни плодове, кисело мляко с парченца свеж плод, са вкусни и полезни за здравето, залъгващи глада за сладкиши и начин да намалите консумацията на газирани напитки. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase