Снимка: Istock

Как се справяте с празничното хапване? Много е лесно да преминем границата и то да се превърне в преяждане. Иска ни се да си хапнем, да ни е вкусно, но и да останем в добра форма. Възможно е! Всичко зависи от това как ще комбинираме храните, колко големи ще са порциите ни и какви ще са малките ни закуски между основните хранения.

Има хранителни комбинации, които може да направите част от вашето празнично меню и да останете в добра форма. Такива са риба тон и домати, печено пилешко със салата от краставици. Кои други да опитате тази година?

Зеленчуци и хумус

Консумирането на повече зеленчуци не само ще ви засити, но ще подпомогне храносмилането и ще може по-лесно да контролирате консумацията на останалите храни. Пробвайте комбинация от свежи моркови или краставица с 2 – 3 супени лъжици хумус. За предпочитане е да си го приготвите сами. Как – вижте нашата рецепта тук.

Ябълки и фъстъчено масло

По време на коледните и новогодишни празници е трудно да устоим на сладкишите. Въпреки че ще си хапнем от любимата баклава, не бива да прекаляваме с десертите. Ако ви се прияде нещо сладко, пробвайте комбинацията от ябълка и фъстъчено масло без добавени захар и сол.

Фъстъченото масло е богато на протеини, осигурява енергия, ситост и полезни мазнини. Освен това леко сладни. Ако не намерите качествено фъстъчено масло може да го замените с фъстъчен или сусамов тахан.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase