Източник: Reuters
fallback

При децата инфекциите на дихателната система са водеща причина за посещение на лекар и провеждане на болнично лечение. Най-често те са причинени от вирусни инфекциозни агенти. Счита се, че в ранна детска възраст годишно децата боледуват 6 до 8 пъти от вирусни инфекции на горните дихателни пътища – т.нар. обикновени настинки. В 10-15% от случаите обаче тази цифра може да нарасне до 12. Много по-често боледуват децата, които посещават детско заведение, в някои случаи до 50% по-често в сравнение с тези, които се отглеждат в къщи.

За рецидивиращи (повтарящи се) респираторни инфекции при детето говорим, когато са налице:
  • Повече от 6-8 респираторни инфекции годишно;
  • Повече от 1 инфекция на горните дихателни пътища месечно в периода между септември и април;
  • Повече от 3 респираторни инфекции на долните дихателни пътища годишно.
В голяма част от случаите на рецидивиращи респираторни инфекции не се открива подлежаща причина, било то имунен дефицит или хронично заболяване. Тогава се касае за „физиологичен” процес, които се дължи от една страна на все още незрялата имунна система, а от друга страна – на повишения брой социални контакти на детето и неминуемата среща с по-голям брой инфекциозни агенти. Обикновено обаче това често боледуване е много притеснително за родителите и е причина за посещения на различни специалисти и търсене на подлежаща причина у детето.
 
Рискови фактори за често боледуване
 
Все пак някои деца боледуват много по-често от други. Обяснението може да се търси в различни фактори на сердата.
 
Кои са рисковите фактори за често боледуване - вижте на Puls.bg.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Затворете яслите

преди 6 години

респираторни заболявания получават много от тн хлор мутанти в чинии,вилици ,лъжици и чаши за вода в детски ясли и градини.Сега е още по страшно освен хлор терор има и видео канцерогенен терор през нагло престъпни камери инсталирани с ограбени милиони от народа въпреки забрана на Основния закон вкл чл29,чл28 и чл 32. страшни увреждания засякохме..Може да ги видят на екрана снимани с терористични камери ..децата има трайни нелечими увреждания вкл канцерогенни .видими подпухвания на лица и тяло.

4

Тровят с ХЛОР

преди 6 години

мед мафията отравя милиони БЪлгари чрез хлор токсични канцерогенни химически оръжия разтваряни във вода.ДО 1990 година масовите убиици тровеха децата с белина и тризон с които лелките миеха подав детски ясли и градини.Засякохме остротоксични облаци от БОВ до около 130 сантиметра от пода.Всички боледуваха тежко трудно лечимо.Тровеха ги с антибиотици докато получат бронхо пневмония,бронхити,астма или левкози. развалени зъби ,Диабет и отрязани сливици

3

мръсния

преди 6 години

въздух и некачественото кисело мляко са основно причина за респираторните заболявания при децата. В статията не са промената и вредата от редовното почистване с агресивни почистващи препарати както в дома ,така и детските заведения. Имунната система на децата е унищожена още от раждането им и със всяко следащо поколение става все по-зле. В бъдеще заместващи имунната защита препарати вероятно ще се взимат с непрекъснато подаващи помпички, като инсулина.

fallback