Снимка: Bulphoto
fallback

Пациентски организации осъдиха остро случаите, при които екипи от Спешна помощ в столичната УМБАЛСМ "Пирогов" отказаха лечение на двама пациенти, които по-късно починаха.

"През годините винаги сме подкрепяли протестите на лекарите от УМБАЛСМ „Пирогов“, но този път категорично заставаме на страната на пациентите, чийто права са нарушени и е възможно в следствие на това да са загубили животите си", пишат в отворено писмо до медиите пациентски организации "Заедно с теб".

Oще по темата

Те изразяват съгласието си с позицията на здравния министър проф. Николай Петров, който нареди проверки в болницата. Според тях проверките са в подкрепа на пациентите и защита на техните права.

От пациентските организации призовават на "Пирогов" да бъде даден статут на Национален стратегически обект, т.к. болницата е от значение за националната сигурност на България.

"Пирогов е болницата на народа, болницата, в която всеки от нас е бил пациент или негов близък, приема най-тежките случаи от цяла България, включително при масови инциденти, което води до по-голямо натоварване и съответно увеличава финансовите разходи", посочват от "Заедно с теб".

"Считаме, че държавата трябва да поеме своята отговорност към най-голямата спешна болница и към пациентите, нуждаещи се от спешна медицинска помощ", завършват призива си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

КРАЛИ МАРКО

преди 6 години

Номера едно и три подкрепям. Първо трябва да са хора , усмихнати и любезни. Милосърдие и съпричастност , човечност. Неща които липсват тотално. Насреща гледаме едни гадни намусени физиономии. Много противни хора. Всъщност това не са хора а жалки алчни същества на които все не са им стигнали парите. Затова ние гражданите ги мразиме откровено и неприкрито. Заслужават да бъдат пребивани. Жалко е че го казвам но го мисля . Напълно си го заслужават защото са убийци.

4

Вината не е в лекари

преди 6 години

Вината не е в лекарите. Такива са законите. Мечтата ми е да видя лекари, учители, полицаи, пожарникар,и заедно да протестират пред НС. Законите ги мислят 240 депутати с 10 бона заплата. Те имат интерес да съсипят държавните болници, за да процъфтяват частните им центрове и болници. Защо не протестирахме срещу лимитите за направления. Защо не протестираме срещу малкия брой линейки и ниските заплати в Бърза помощ, на лекари, учени, полицаи, пожарникари. Насочете гнева си на правилното място.

3

.

преди 6 години

Тия безмозъчни животни заслужават съд и тежки пристди, вместо това разни лелки по телевизията обясняват как било много режко наказание уволнението ? Тези са за аъд, това не са никакви лекари, при най-малки съмнения за опасност за здравето и живота на пациент са длъжни да действат и превантивно, какъв протокол , каква система ??? Е... съм и системите , ще лекувате или ще убивате ??? Само огън за тая *** !

fallback