Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

С освобождаването от длъжност на зам.-министъра на здравеопазването Стоил Апостолов Министерския съвет изпраща добър сигнал, с който показва, че е склонен да обръща внимание на всички проблеми, свързани с финансирането на здравеопазването. Това коментира бившият изп. директор на "Пирогов" доц. д-р Спас Спасков в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

По думите му започването на поетапна демонополизация на НЗОК би имало положителен ефект върху сектора на здравеопазването.

Oще по темата

"Реализирането на тази идея е относително бавен процес, тъй като в момента трябва да се вземе решение в каква посока ще тръгне съвместното съществуване на НЗОК и здравно-застрахователните фондове", обясни той. 

Проблемите на частните, общинските и държавните здравни заведения са еднотипни, посочи още бившият изп. директор на Пирогов. Проблемът с медицинските стандарти се състои в стойността на заплащаните здравни клинични пътеки, коментира доц. д-р Спасков.

"Изискванията за медицинските стандарти в много случаи са прекалено високи за осигуряваното финансиране", подчерта той.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

АTAKICT

преди 7 години

До АнонименЗА ДА ВИ СТАНЕ ЯСНО ЗАЩО Е ТАКОВА ЛИКВИДИРАЩО ОТНОШЕНИЕ НА ЗДАВЕОПАЗВАНЕТОКЪМ НАРОДА ПРОЧЕТЕТЕ ---ПЛАН РАН--ЪТ УНИЩОЖЕНИЕТО ТРЯБВА ДА ПРИКЛЮЧИ ДО 2025 ГОДИНА ЗА ДА ЗАПОЧНЕ ИЗКУПУВАНЕТО НА ДЪРЖАВИ ОСТАНАЛИ БЕЗ НАСЕЛЕНИЕ КУПУВАЧИТЕ СЕ ЗНАЯТ КОИ СА

6

Анонимен

преди 7 години

Българското здравеопазване след 1990 г. е античовешко. Самата идея в основите му е дълбоко порочна и човеконенавистна. Научно - жестоко невежа и извратена - човек не състои от малобройни пътеки, одобрени от паразитната чиновническа структура НЗОК. Хората буквално са измъчвани, тормозени и ... умиpат, защото системата ги лекува (уж, де) на парчета, без да държи сметка, че ЧОВЕК Е ЦЯЛОСТЕН ОРГАНИЗЪМ. Само отделни лекари се мъчат да помогнат. Апостоли! А ОПЛ-то е бездейна, невежа, ненужна напаст.

5

Az

преди 7 години

До Алтън *** - В България от 9 Септември 1944 година няма и не е имало здравеопазване. Шайка мандраджии получават дипломи в СССР с политически протекции и почват да се самовъзпроизвеждат како ***. Само *** имат смелостта и волята да ги слагат на мястото им - т.е. да им показват, че даже те са по-умни и знаещи от *** с докторски титли. Бог да пази България от доктори, прокурори, сидии милиционери и генерали шофьори на миг 29.

fallback