Източник: Reuters, архив

Консумацията на определени храни води до освобождаване на хормони в стомаха, които оставят чувство за ситост и намаляват глада. Включването на тези храни в диетата помага и за намаляване на теглото...

Ябълки

Тези плодове са с богато съдържание разтворими фибри. Според данни на проучване, публикувано в сп. Appetite, жените, които консумират три ябълки дневно, губят повече килограми, в сравнение с тези, които не са включили плода в хранителния си режим.

Семена

Те не само съдържат голямо количество фибри, но също така имат и нисък гликемичен индекс, който поддържа нивата на кръвната захар и намаляват глада за въглехидратни храни. 

Яйца

Консумацията на богатите на протеин яйца може да потисне хормона грелин, който стимулира апетита. В резултатите от проучване, поместено в European Journal of Clinical Nutrition, се посочва, че тези, които консумират яйца, за закуска, приемат 438 калории по-малко през останалата част от деня. 

Червено цвекло

Коренът е сред най-полезните и нискокалорични храни. В него се съдържат много фибри, които контролират апетита и поддържат адекватната функция на храносмилателната система.

Гъби

Без значение от предпочитанията към отделните гъби, те са с ниско съдържание на калории. В допълнение, гъбите съдържат и голямо количество калий и са богати на есенциални минерали, включително селен и ниацин, които могат да повишат нивата на метаболизма. 

Зеле

Ако целта ни е да загубим излишни килограми, като заедно с това подобрим здравословното си състояние, следва да включим зеле в хранителния си режим. То съдържа фитонутриенти и фибри, които поддържат чувството за ситост за по-дълго и по този начин се борят срещу глада.

Повече полезна информация може да откриете в рубриката „Хранене“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase