Снимка: Булфото, архив
fallback

Националното сдружение на частните болници съди Здравната каса затова, че с решение на Надзорния съвет 50 млн.лв от преизпълнение от здравни вноски се изплащат средства за лекарства и медицински изделия, а не се плаща надлимитната дейност.

Oще по темата

"Постепенно, постепенно тежестта в здравноосигурителните плащания на Националната здравноосигурителна каса се измества към лекарствената политика. Няма лечебно заведение, което да няма декларирана извънлимитна дейност. Над 80 процента от тази дейност е за спешни случаи", коментира д-р Иван Маджаров от сдружението пред БНР.

Идеята се подкрепя  и от Лекарския съюз. 

"Подкрепяме и за бъдеще подобни начинания, когато те са свързани с грубо нарушение не само от страна на законодателство. За мен има и морално-етичен аспект този проблем. 51 и малко над 51 милиона, които Националната здравноосигурителна каса дължи на лечебните заведения за болнична помощ. Това са и общински, това са и областни, това са и университетски болници", обясни д-р Венцислав Грозев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Ха...

преди 7 години

частните болници доказано яко точат пари от здравната каса! Как преглед колоноскопия, се поема от здравната каса, изисква се престой в болницата! Отидох, платих си пари уж за упойка..., а на фактурата пише избор на екип..., ми то друг доктор не прави това изследване, само един е! ...обаче не ми стиска да ги накисна, че пак ще ходя там. Като ти вкарат името в системата, а проверяващите те издадат и.... си аут!

13

Анонимен

преди 7 години

Малките общински болници са абсолютно ненужни. "??Така е според плана Ран-Ът

12

Анонимен

преди 7 години

Малките общински болници са абсолютно ненужни. Предоставят лоша услуга, защото нямат достатъчно хора и апаратура за добра медицина. Стоят отворени, единствено защото определени политически сили в ляво бунят хората в тяхна защита.

fallback