Снимка: Личен архив
fallback

Страхил Иванов е личният фитнес треньор и специалист по хранене, за какъвто всеки мечтае. Професионалните му съвети буквално сбъдват мечтите на хиляди хора в България, помагайки им да променят себе си и да се сдобият с формата, която винаги са искали.

Той стои и зад проекта FITBG.NET – мястото, в което можете да заявите своята лична програма и да разберете повече за различните храни и упражнения.

Страхил Иванов е част от проекта на Tialoto.bg, Фитнес съвети от треньори, и представя своите професионални насоки за всички, които прекрачват прага на спортните зали за първи път или просто искат да видят бърз и дълготраен ефект.

Страхил Иванов е автор на книгата „Мотивирай себе си“, с която дава обяснение на това, какво всъщност представлява мотивацията и кои са различните стратегии и практични съвети, които ще ви помогнат да поемете контрол над тялото и ума си. В нея ще откриете така желаната мотивация – движещата сила, която ще ви помогне да вървите напред.

Днес Страхил Иванов споделя с вас практични съвети за това, дали и кога трябва да "чистите" мазнини и да трупате маса.

Много от вас най-вероятно са изправени пред следната дилема: „Да качвам мускулна маса или да чистя мазнини“. Ако искате да постигнете какъвто и да е напредък, трябва да разрешите този проблем. Иначе ви чака вечен застой!

Но преди да навлезем по-дълбоко в материята, нека изясним каква е разликата между качване и чистене:
1. Ако трупате маса, то главната ви цел е да развиете мускулатурата си (основен период).
2. Ако чистите, то главната ви цел е да изгорите мазнините (състезателен период).
Може би се питате защо трябва да избирате между двете. Не можете ли просто да трупате мускули и да горите мазнини едновременно? За съжаление, това е почти невъзможно (освен ако не сте начинаещ и имате висок % на подкожни мазнини).

Следователно, я повечето случаи трябва да изберете и да поставите акцент или върху изграждането на мускулна маса, или върху топенето на мазнини.

Има два подхода: правилен и грешен, четете за тях в Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

до номер 3

преди 8 години

Ей намери се един да им го каже. Подкрепям мнението ти.

3

Анонимен

преди 8 години

Мдам хубава реклама , така ... един мъж трябва да има стегнато , но елегантно тяло подобно на древногръцка статуя или Ахил , изигран от Брад Пит , надутите , козунакоподобни мускули и зачервени кожи , пъпки от препарати и т.н. са грозни и отблъскващи , тренирайте на лост , тренирайте плуване , не бъдете *** , вдигащи щанги по цял ден в залите. Яжте зеленчуци и плодове !

2

Язека

преди 8 години

eeee...качване, чистене...Все иновативни подходи, с които Страшко ни запозна. Кажи баба тенк ю са.

fallback