Reuters, архив

Въпреки ползите на зехтина, е препоръчително за готвене да се използва друга мазнина, като слънчогледова или царевична. Оказва се, че хората, които имат високи нива линолова киселина в кръвта си, която се съдържа в тези масла, имат по-малко мазнини по тялото си, включително и около жизненоважните им органи. 

Тези фактори се свързват с по-дълъг живот и продължителна активност за по-дълго. Хората, които имат по-високи нива на линолова киселина, също така имат понижен риск от развитие на диабет тип 2 и сърдечни заболявания. 

Мазнините в маслините са широко препоръчвани за поддържане на сърдечносъдовото здраве, но в сравнение с масла като слънчогледовото и царевичното, предлагат по-малко ползи. 

Линоловата киселина е полиненаситена омега-6 мастна киселина, която се намира в изобилие в много ядки и семена, включително гроздови, слънчогледови, макови, шафранови, конопени, царевични, сусамени, както и в орехите.

Повече за ползите на слънчогледовото олио и зехтина четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase