Снимка: Reuters, архив
fallback

Възпалението е естествен процес, който помага на организма да се възстанови. Неприятна обаче е болката, свързана с него. Ако организмът е изложен на постоянен стрес, вследствие на работа, болест или дори физическо натоварване, той, образно казано, преминава на „защитен режим“.

Процесът, свързан с излекуването, може да се облекчи по най-естествения начин – с храната. Много храни естествено съдържат противовъзпалителни съединения, които намаляват болката и подуването, като в същото време защитават организма от различни заболявания.

1. Канела

Според данните на проведени проучвания канелата не само намалява възпалението, но също така се бори с бактериите, подпомага контрола на кръвната захар и подобрява мозъчната функция.

 
Канелата може да бъде чудесна добавка към киселото мляко, кафето или смутито.
 
Кои храни облекчават болките вижте на Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 8 години

Като стана въпрос за усещане след препиване, дайте някой малко по-тематичен лек като за събота.

2

селски бек

преди 8 години

За това като искаш истинска канела си я купуваш на пръчка, а не на прах.

1

Анонимен

преди 8 години

С канелата много трябва да се внимава! Повечето от продаваната у нас канела не е истинска. Произведена е от касия и при консумация на по-голяма доза предизвиква главобол. Усещането е като след препиване.

fallback