Възпалението е естествен процес, който помага на организма да се възстанови. Неприятна обаче е болката, свързана с него. Ако организмът е изложен на постоянен стрес, вследствие на работа, болест или дори физическо натоварване, той, образно казано, преминава на „защитен режим“.
Процесът, свързан с излекуването, може да се облекчи по най-естествения начин – с храната. Много храни естествено съдържат противовъзпалителни съединения, които намаляват болката и подуването, като в същото време защитават организма от различни заболявания.
1. Канела
Според данните на проведени проучвания канелата не само намалява възпалението, но също така се бори с бактериите, подпомага контрола на кръвната захар и подобрява мозъчната функция.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
3
Анонимен
преди 8 годиниКато стана въпрос за усещане след препиване, дайте някой малко по-тематичен лек като за събота.
2
селски бек
преди 8 годиниЗа това като искаш истинска канела си я купуваш на пръчка, а не на прах.
1
Анонимен
преди 8 годиниС канелата много трябва да се внимава! Повечето от продаваната у нас канела не е истинска. Произведена е от касия и при консумация на по-голяма доза предизвиква главобол. Усещането е като след препиване.