Снимка: Reuters, архив

Ароматерапията използва аромата от етерични масла за лечение на най-различни заболявания. С една дума, тя работи с предизвикване на желаното настроение чрез освобождаване на определени аромати. Лавандулата например успокоява.

Днес ароматерапията се използва в голям брой среди – от офисите до болниците. Те повишават производителността на труда и облекчават стреса у пациентите. Свойствата на етеричните масла намират добро приложение и при лечението на разширени вени.

Разширените вени приличат на издути синкави въжета, които минават непосредствено под кожата. Те могат да се появяват навсякъде по тялото, но най-често засягат краката и стъпалата.

Видимите оточни - понякога заобиколени и от звезди, представляващи кръвонапълнени капиляри - се определят като повърхностни разширени вени.

Много хора погрешно свързват разширените вени с естественото стареене. В действителност те могат да се появят на всяка възраст.

Най-честата причина за образуването на разширени вени е застоялият начин на живот и професия, която е свързана с продължителнo седене на едно място. Причина за тях могат да бъдат също запекът или наднорменото тегло.

Как да третираме разширените вени с ароматерапия ще научите от Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase